Biroul Permanent National al PDL a stabilit luni in mod detaliat calendarul alegerilor interne in partid, procesul derulandu-se in paralel cu un recensamant al membrilor democrat-liberali.

Comisia de organizare a alegerilor interne a propus Biroului Permanent National calendarul detaliat al alegerilor interne, grafic ce a primit luni validarea conducerii democrat-liberale. Astfel, intre 27 aprilie si 23 mai vor avea loc alegerile la nivelul celor 20.000 de sectii de votare, nivelul de baza la care este organizat PDL. Pana pe 13 iunie, vor trebui alese Birourile Permanente Locale de al nivelul comunelor si oraselor. Ulterior, vor fi demarate alegerile in organizatiile nou infiintate de la nivelul colegiilor parlamentare, conducerile acestora urmand sa fie instalate in functie pana cel tarziu la 24 iunie. Birourile Permanente Judetene ale partidului vor fi alese in intervalul 25 iunie-11 iulie, transmite NewsIn.

Concomitent, pedelistii vor sa contabilizeze mai exact numarul de membri pe care pot conta. "PDL urmareste printre altele si un recensamant al membrilor partidului cu intocmirea documentatiei, fiselor de inscriere si primirea carnetelor de membru al PDL", a declarat vicepresedintele Gheorghe Flutur la finele sedintei Biroului Permanent National desfasurata luni.

In ceea ce priveste criticile aduse de presedintele Traian Basescu formei actuale a statutului PDL, Flutur a apreciat ca este posibil ca dezbaterea pe statut sa fie reluata, desi nu s-a luat inca o decizie formala in acest sens. "Nu excludem sa discutam lucrurile care vin in imbunatatirea unui proiect de statut, dar acest lucru trebuie facut in forul in care s-a discutat. Avem un Colegiu Director in luna mai, este posibil sa discutam si aceste lucruri. Suntem un partid care tine seama de toate observatiile si daca sunt lucruri ce pot imbunatati statutul partidului este posibil sa discutam pana la Conventie ca sa intram cu un statut bun", a afirmat Gheorghe Flutur.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.