Premierul Emil Boc a convocat, astazi, incepand cu ora 12:00, a doua sedinta a Comitetului de urgenta pentru probleme generate de norul de cenusa vulcanica.

La intalnirea de ieri, Emil Boc asigura ca situatia se afla sub control, insa Ia acel moment era vorba despre sansele ca norul de cenusa sa ajunga numai in partea de nord-vest a tarii, scrie realitatea.net.

Norul de cenusa va acoperi intreg teritoriul Romaniei

In momentul de fata, situatia s-a schimbat. Serviciul meteo din Norvegia a anuntat ca norul de cenusa vulcanica va ajunge in aceasta seara deasupra Bucurestiului si va acoperi pana duminica intreaga Romanie

Ministerul Transporturilor anunta celula de criza

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) a format o celula de criza care monitorizeaza evolutia norului vulcanic, iar spatiul aerian din Romania a fost partial inchis.

OMS: Norul de cenusa dauneaza sanatatii

Organizatia Mondiala a Sanatatii a comunicat ca, in ciuda faptului ca norul de cenusa vulcanica a fost la altitudine mare, acesta ar putea cobori, iar in acest caz ar fi periculos pentru sanatate. Europenii au fost sfatuiti sa stea in casa daca coboara cenusa. Inhalarea particulelor toxice ar putea cauza probleme respiratorii, in special celor bolnavi de astm sau alte afectiuni respiratorii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.