ANI a sesizat Parchetul ICCJ in cazul deputatului PSD Robert Negoita pentru fals in declaratii, dupa ce s-a costatat, printre altele, ca acesta nu a mentionat in declaratia de avere din iunie 2009 peste 50 de milioane de euro, reprezentand veniturile obtinute din transferul unor imobile.

Potrivit unui comunicat remis vineri de ANI, citat de NewsIn, in urma verificarilor a rezultat ca Negoita nu a mentionat in declaratia de avere din 11 iunie 2009, aferenta anului fiscal 2008, 52 de milioane de euro cu TVA, reprezentand venituri obtinute din transferul proprietatii imobiliare din patrimoniul personal.

In plus, acesta nu a declarat la valoarea reala soldurile mai multor conturi in lei si valuta.

Astfel, in ceea ce priveste conturile de la Volksbank Romania, Negoita a mentionat in declaratia de avere din 16 decembrie 2008 1,15 milioane de euro, soldul real fiind de 1,47 milioane de euro. In declaratia de avere din 11 iunie 2009, acesta mentioneaza 1,47 milioane de euro, fa?a de 54.635 de euro - suma cu care acesta figureaza in eviden?ele bancare.

La Banca Romaneasca a mentionat, in declaratia de avere din 11 iunie 2009, un sold de 113,18 lei si unul de 11.956 lire sterline, dar valorile reale erau, potrivit ANI, de 40.230 lei, respectiv de 13,03 lire sterline. In aceeasi declaratie a mentionat un cont la Garanti Bank cu un sold de 0,00 euro, desi in evidentele bancare valoarea era de 363.741 euro.

ANI s-a sesizat din oficiu in urma unor aticole aparute in presa, potrivit carora Negoita ar fi acumulat impreuna cu familia o avere ce depaseste veniturile realizate, majorand in anul 2009 capitalul societatii comerciale ”Domus Stil Construct” cu aproximativ 66 de milioane de lei.

Institutia precizeaza ca Negoita a fost instiintat despre declansarea procedurii de verificare a declaratiilor de avere si de interese, iar avocatii deputatului au luat cunostinta de actele si lucrarile din dosar in 11 si 23 februarie 2010.

Negoita: E ridicol ce face ANI

Deputatul PSD, Robert Negoita, a declarat vineri ca acuzatiile Agentiei Nationale de Integritate in cazul sau sunt niste "aberatii" ale angajatilor "incompetenti" ai ANI, care incearca sa-si justifice astfel "salariile nesimtite" pe care le-ar avea angajatii institutiei.

"Este ridicol ce face ANI", a catalogat Negoita, intr-o emisiune Realitatea TV, demersul ANI de a sesiza Parchetul in cazul sau pentru fals in declaratii.

"Problema e ca trebuie sa-si justifice si ei salariile alea nesimtite pe care le au si atunci ies cu chestii dinastea in presa. Numai ca ei se fac de ras ca au dat de fiecare data in presa niste tampenii, in cazul meu e chiar... pentru ca eu nu am facut decat tranzactii declarate la notariat, toate inregistrate la judecatorie, totul este inscris in declaratia de avere. Ori, ce spun ei acolo cu familia e o aberatie, eu nu am familie (...) De ce nu m-au sunat pe mine sa zica <<domnul Negoita, veniti intai la ANI ca avem o nelamurire, haideti sa o lamurim>>? Nu m-a sunat nimeni", a spus Negoita.

El a mai precizat ca in Legea de functionare ANI "declaratiile de avere se intocmesc de sot - sotie, asta inseamna familie, nu are nicio treaba nici cu frati, nici cu parinti, nici cu nimic". "Pur si simplu sunt incompetenti si incearca sa-si justifice activitatea prin astfel de declaratii", a mai spus Negoita.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.