Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat joi ca "operatiunea Catalin Voicu", pe care a catalogat-o drept una "bine executata", a generat "timorare" inclusiv in randul unor liberali, la ideea ca "cineva detine foarte probabil toate inregistrarile convorbirilor telefonice" ale politicienilor.

"Operatiunea Catalin Voicu a fost una foarte bine gandita, foarte bine executata si foarte eficienta pentru ca dincolo de faptul ca intr-adevar nimeni nu l-a pus nici pe senatorul Voicu, nici pe alti oameni eventual din PSD sa vorbeasca anumite lucruri, dincolo de asta, ce se intampla cu publicarea unor convorbiri inregistrate ale unor oameni? Aceste convorbiri se inregistreaza in scopul de a se face justitie, de a se preintampina anumite lucruri cand e vorba de securitatea nationala sau de a se pedepsi anumite fapte care se pot dovedi pornind si de la astfel de inregistrari. Nu se dau aceste aprobari pentru a se face politica. Cu aceste inregistrari s-a facut politica pentru ca ele trebuiau aduse la Senat, cum au si fost aduse, nici macar nu era cazul la Senat, trebuiau duse la judecatorul care sa aprobe sau nu arestarea si trebuie duse in ultima instanta, impreuna cu alte probe, in fata instantei care da pe fond solutia", a spus Antonescu, la Antena 3.

Presedintele PNL a adaugat ca inregistrarile din cazul Voicu nu ar fi trebuit facute "pentru a arata electoratului ca cei din PSD sunt foarte rai, ca uite ce s-ar fi intamplat daca ar fi iesit castigat Geoana".

"Acestea sunt niste manopere nu numai nedemocratice, dar extrem de eficiente. La multi, inclusiv la unii liberali, constat o stare de timorare care este fireasca si la niste oameni care nu au facut nimic rau. In momentul in care devii constient ca cineva detine foarte probabil toate inregistrarile convorbirilor tale telefonice care cuprind elemente intime care nu au de a face cu penalul, tot felul de lucruri pe care toti la avem, nu avem de ce sa le ascundem, dar nu au de ce sa fie publice", a spus presedintele PNL, citat de NewsIn.

"Granita intre discutiile pe care le poarta un parlamentar - si nu e cazul meu - pe la un minister, pe la altul, pe la o institutie, pe la alta, pentru a aduce niste fonduri, pentru a ajuta niste primari si ceea ce se cheama trafic de influenta e foarte labila la noi. In sensul acesta aceasta actiune a timorat, a dat impresia unei bune parti din natiune ca <domne', stie Basescu ce stie, uite cine erau astia, uite ce faceau astia>. Asa s-a ajuns sa mi se puna mie in carca faptul ca ar fi fost Catalin Voicu ministru de Interne daca domnul Geoana sustinut de mine iesea presedinte al Romaniei si asa mai departe", a mai comentat liberalul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.