Candidatul PC in Colegiul 19, Liliana Minca, spune ca democrat-liberala Teo Trandafir a refuzat sa participe la o confruntare televizata programata pentru joi, desi "sustinea sus si tare" recent ca ar fi dispusa sa ia parte la dezbatere.

"In urma cu numai cateva zile, candidatul PDL sustinea sus si tare ca este dispusa sa se confrunte cu mine la orice televiziune. In pofida acestor declaratii, Teo Trandafir nu a vrut sa fie prezenta la emisiunea “Deschide Lumea” care ar fi trebuit sa aiba loc, joi, la ora 16:00, la postul Realitatea Tv", a precizat Liliana Minca, intr-un comunicat remis joi NewsIn.

Ea a acuzat PDL ca are drept caracteristica "reprezentativa" populismul si ca democrat-liberalii "au dat inca o data dovada ca in acest partid totul se petrece la nivel strict declarativ". "Reprezentantii PD-L sunt interpreti desavarsiti ai rolului de victime, stiind ca aceasta este cheia prin care poate fi castigata inima electoratului", se mai arata in comunicat.

Candidatul PC sustine ca, prin refuzul PDL, se confirma afirmatiile sale potrivit carora "Teo Trandafir nu va fi lasata sa apara la televizor pentru ca nu au proiecte si solutii pentru oameni". Pe de alta parte, Minca se declara revoltata, ca, prin acest refuz, i se ingradeste si ei, potrivit legii, dreptul de a-si face public programul si proiectele, "care sunt suta la suta dedicate oamenilor din Colegiul 19 si tuturor romanilor". "Eu lansez in continuare invitatia si imi arat disponibilitatea de a ma confrunta cu candidatul PD-L la orice televiziune pe care o alege”, subliniaza candidatul PSD+PC.

Presedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, a criticat-o si el pe Trandafir ca refuza confruntarea. “E o miza foarte mare in special pentru Partidul Democrat Liberal, care, din punctul nostre de vedere, ar face orice pentru a nu mai pierde inca un loc de deputat in Bucuresti. Dupa cum ati vazut si la nivelul intregii tari, dar mai ales in Bucuresti, Partidul Democrat Liberal, prin actiunile pe care guvernul condus de acesta le face, este intr-o cadere libera. O noua pierdere la nivelul Bucurestiului cred ca ar fi inceputul sfarsitului pentru acest guvern de oportunisti si pentru acest partid de oportunisti", a declarat Constantin la Craiova, transmite corespondentul NewIn.

Teo, gata de batalie

Seful de campanie al lui Teo Trandafir, Mircea Raicu, a declarat ca acuzele candidatei PC in colegiul 19, Liliana Minca, privind refuzul unei dezbateri televizate intre cele doua sunt nejustificate din moment ce nu a fost instiintat de o propunere pentru o dezbatere in cursul zilei de joi.

Raicu a precizat insa ca nu a primit de la stafful Lilianei Minca o asemenea propunere, care oricum nu ar fi fost posibila in cursul zilei din moment ce programul candidatei PDL, Teo Trandafir, era stabilit de mai multa vreme. "Este prima data cand aud de o asemenea propunere. Mie nu mi s-a propus nimic, iar daca invitatia a fost facuta acum doua ore sau, oricum, intr-un interval scurt de timp, nici nu ar fi fost posibila dezbaterea pentru astazi in conditiile in care noi avem deja antamat un program cu o saptamana inainte", a declarat Raicu pentru NewsIn.

Democrat-liberalul a precizat ca Teo Trandafir este gata sa accepte o invitatie la o confruntare televizata cu Liliana Minca, insa invitatia ar trebui facuta din timp astfel incat candidata PDL sa-si poata stabili un program dinainte fara sa dea peste cap desfasurarea campaniei proprii. "Noi ramanem deschisi unei astfel de intalniri, dar termenii trebuie negociati dinainte, cu un termen rezonabil si sa gasim conditiile adecvate unui asemenea eveniment", a precizat Mircea Raicu.

In doliu pentru Polonia

Candidatul PDL in colegiul 19 din Bucuresti, Teo Trandafir, a anuntat ca-si va suspenda activitatile de campanie in ziua de 18 aprilie, in semn de respect fata de ziua de doliu national instituita in memoria victimelor accidentului aviatic de la Smolensk.

"Teo Trandafir a decis ca duminica, 18 aprilie, sa isi anuleze orice fel de activitate de campanie electorala, in semn de solidaritate cu natiunea poloneza si pentru a respecta Ziua de doliu national", se arata intr-un comunicat dat publicitatii, joi, de biroul de presa al organizatiei PDL sector 4. "Teo Trandafir va participa duminica dimineata la o slujba religioasa, aceasta activitate neavand caracter public", se mai spune in acelasi comunicat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.