ANI a demarat verificarile in cazul senatorilor PNL Mircea Diaconu, Paul Ichim si in cel al senatorul PDL Mircea Cinteza, dupa ce a constatat ca acestia se afla in incompatibilitate, potrivit unor surse din institutie.

Potrivit acelorasi surse, Agentia de Integritate s-a autosesizat in urma unor articole publicate in presa potrivit carora, in baza unor derogari acordate celor trei de Comisia juridica a Senatului de la legislatia care face referire la regimul incompatibilitatilor, cei trei parlamentari ocupa in acelasi timp atat functiile din Legislativ cat si alte functii de conducere, transmite NewsIn.

Astfel, potrivit ziarului "Curentul", Mircea Diaconu este director la teatrul Nottara, Paul Ichim - seful sectiei chirurgie de la un spital din Galati, iar Mircea Cinteza - sef de sectie la Spitalului Universitar din Capitala.

Potrivit Legii ANI, „fapta persoanei cu privire la care s-a constatat starea de incompatibilitate constituie temei pentru eliberarea din functie sau, dupa caz, constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarilor aplicabile demnitatii, functiei sau activitatii respective”.

Senatorul PNL Mircea Diaconu a declarat ca forul care ar trebui sa raspunda obiectiilor ANI este Comisia juridica a Senatului, care i-a dat acordul sa ramana director de teatru.

Diaconu se apara

"Cand mi s-a intamplat aceasta demnitate, in ianuarie 2009, m-am adresat Senatului, intreband daca pot sa muncesc in continuare la teatru. Raspunsul Comisiei juridice a Senatului, asumat in sedinta de Biroul Permanent si plenul Senatului, a fost ca munca mea e compatibila, intrucat coordonez o activitate artistica. Am functionat ca senator, pana in ziua de azi, pe acel acord, timp in care am depus declaratii normale de avere si interese, unde am declarat si salariul de la teatru, nu m-am ascuns nicaieri", a explicat senatorul Mircea Diaconu, la Realitatea FM.

El a aratat ca, probabil, ANI ia in discutie faptul ca ocupa in paralel functia de senator, si cea de director al Teatrului Nottara. "Asa inteleg, ca se cerceteaza acel acord dat de Comisia juridica. Dar nu eu sunt chemat sa raspund la el, ci Comisia juridica. Sunt un om care toata viata m-am supus autoritatii. (...) Autoritatea, sub orice forma ar fi ea, ma supun ei. Cand am cerut autoritatii numite Senat, am primit acordul, am functionat cuminte si serios acolo. Daca o alta autoritate, la un moment dat, superioara Senatului, are o alta parere, ma voi supune autoritatii", a subliniat liberalul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.