Senator PD-L Iulian Urban a inaintat Biroului Permanent al acestei camere parlamentare o propunere legislativa care prevede ca parlamentarii cu multe absente de la lucrari sa ramana fara mandate.
In expunerea sa de motive, Urban puncteaza:
  • Faptul ca in care in ultima perioada o serie de parlamentari absenteaza nemotivat de la lucrarile Senatului sau ale Camerei Deputatilor generand imposibilitatea derularii in bune conditii a activitatii de legiferare.
  • Faptul ca sunt parlamentari care de la data primirii mandatului si pana la terminarea acestuia ajung sa participe la foarte putine sedinte deruland activitati extraparlamentare sau in interes personal si uitand practic scopul pentru care au fost alesi si implicit interesele alegatorilor pe care ar trebui sa ii reprezinte, in totala discordanta cu promisiunile facute alegatorilor in campania electoral.
  • Faptul ca in pofida acestei slabe implicari in activitatea parlamentara, atat indemnizatia de parlamentar, cat si sumele forfetare ajung sa fie incasate in integralitatea lor.
El mai evidentiaza si regulile Regulamentul Camerei Deputatilor sau Senatului, conform carora “absentarea, nemotivata si in mod repetat, de la lucrarile Senatului” constituie abatere disciplinara, fara ca in prezent sa existe precedente privind constatarea sau sanctionarea acestor abateri, pentru a-si sustine initiative.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.