Basescu, la 58 de ani, nu se mai sperie de nimic. Va zbura cu Boeingul 707 al Romavia pana cand Romania va avea conditii sa aiba un alt avion.

Desi aeronava prezidentiala este mai veche decat cea a presedintelui Poloniei, Traian Basescu se arata foarte optimist si asigura ca avionul sau va ajunge mereu la destinatie.

Tupolevul cu care a zburat presedintele Kaczynski era fabricat in '90, al meu in '74, dar vreau sa clarific acest lucru, este un avion foarte sigur in care ma urc cu certitudinea ca ajung acolo unde ma duc", a declarat presedintele in cadrul unei emisiuni la B1TV.

Piloti inchriati

Singura nemultumire a presedintelui este legata de pilotii aeronavelor, care, datorita legii unice de salarizare sunt nevoiti sa se angajeze la SRL-rui. "Aici o sa fac o interventie la premierul Boc, nu am vrut sa creez o exceptie, spre exemplu doi din cei trei piloti ai avioanelor nu mai sunt salariatii Romavia. Odata cu legea care interzice pensia si salariul cei doi piloti care au peste 60 de ani amandoi au trebuit sa plece la o companie privata, la un SRL, si Romavia ii inchiriaza cand eu zbor sau pentru pregatirea aeronavei. Parca mi se pare putin in neregula ca pe aeronava prezidentiala sa inchiriezi piloti de la un SRL. Dar nu am vrut sa creez o exceptie", a spus Basescu.

Intrebat daca niste piloti de peste 60 de ani nu sunt prea in varsta pentru a mai practica aceasta meserie, mai ales in serviciul presedintelui, Basescu a spus ca acestia sunt "pilotii originali ai aeronavei". "Puteti sa imi spuneti ce alti piloti de Boeing 707 mai exista in Romania? Sunt pilotii originali ai aeronavei", a spus presedintele, citat de NewsIn.

Presedintele a povestit si micile accidente pe care le-a suferit aeronava prezidentiala de-a lungul timpului, aratand ca nu a existat vreo intamplare grava. "O singura data a curs niste combustibil din rezervor, dar pe urma l-au lipit, la voiajul urmator l-au lipit, au intrat in rezervor si au pus mastic. Alta data s-a fisurat un hublou de la cabina pilotilor. M-au informat, veneam din China, si au gasit o solutie sa zboare mai jos cu o presiune mai mica", a spus seful statului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.