Presedintele Traian Basescu a declarat ieri ca Ion Iliescu are o mare responsabilitate pentru oamenii care au murit in Revolutie si la mineriada din 13-15 iunie 1990.

"Iliescu are responsabilitatile lui si va trebui sa... Oricat vrea sa apara ca ingerasul luminos al Revolutiei, Iliescu are o mare responsabilitate pentru oamenii care au murit la Revolutie, ca si la mineriada din 13-15", a declarat seful statului, la B1TV, relateaza NewsIn.

Acesta a abordat si chestiuni legate de revolutie, precizand faptul ca nu crede ca au fost teroristi. Basescu a aratat insa ca nu mai exista documente din dosarul Revolutiei secret, cu exceptia celor referitoare la retelele de comunicatii ale Armatei. "Nu mai este o foaie de interes care sa nu fie desecretizata. De fapt, marea miza era sa se afle ce au facut unitatile militare. Si se stie acum ce au facut, cate cartuse au tras, cate grenade, cate grenade antitanc, cata trupa a fost in strada, din ordinul cui au iesit...", a adaugat Traian Basescu.

Replica lui Iliescu

Ion Iliescu a declarat ca este "regretabil" ca Traian Basescu a facut acele declaratii despre evenimentele din 1989, considerand ca presedintele avea mai mult bun simt candva si recunostea ca "a urmarit Revolutia de la televizor".

"Este regretabil ca din pozitia pe care domnia sa o ocupa se coboara la astfel de declaratii si apare la o astfel de emisiune de scandal ("Nasul" - n.r.). Candva avea mai mult bun simt si recunostea ca el a urmarit Revolutia de la televizor. E regretabil ca se coboara la asa ceva, si el, si cel care intretine acea emisiune (Radu Moraru - n.r.)", a spus Ion Iliescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.