Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Sector 2 pentru cercetari in cazul liderului PSD Marian Vanghelie, suspectat de fals in declaratii.

In mai 2008, ANI s-a sesizat din oficiu dupa ce au aparut in presa mai multe articole care semnalau posibila nerespectare de catre Vanghelie, in calitate de primar al Sectorului 5, a dispozitiilor privind completarea si depunerea declaratiilor de avere, potrivit NewsIn.

In urma verificarilor a rezultat ca primarul sectorului 5 a mentionat in declaratia de interese din iulie 2004 ca este actionar la o societate comerciala “nume indescifrabil” (numar de parti sociale sau de actiuni - 65%, in valoare de 3,4 milioane de lei) si la SC Bucuresti SA (firma care administreaza magazinul "Bucuresti" n.r.), desi conform datelor de la Registrul Comertului primarul nu figureaza ca avand calitatea de asociat, actionar sau administrator in cadrul vreunei societati comerciale.

Vanghelie nu a mentionat in declaratiile de avere si de interese actiunile pe care le detine la SIF Oltenia, SIF Muntenia, SIF Transilvania, SIF Moldova, SIF Banat-Crisana, SIF Metropolitan Leasing SA.

In plus, Vanghelie a mentionat in declaratiiile de avere din iunie 2004, martie 2005, decembrie 2005, decembrie 2006, decembrie 2007 si iunie 2008 ca a cumparat, in anul 2001, un apartament de 110 mp in Bucuresti, a carui valoare de impozitare este de 60.000 de dolari, desi declaratiile referitoare la apartament nu sunt confirmate de documentele transmise de Directia de Impozite si Taxe Locale a Primariei Sectorului 2.

Comunicatul ANI precizeaza ca Marian Vanghelie a fost instiintat de mai multe ori cu privire la declansarea verificarilor, prin mandat postal, incepand cu luna mai a anului trecut, iar primarul a confirmat abia in noiembrie primirea corespondentei. "Pana in prezent, Vanghelie nu a raspuns solicitarilor si nu a transmis Agentiei Nationale de Integritate documente justificative pentru clarificarea cauzei", precizeaza ANI.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.