Premierul Emil Boc a negat cu vehementa ca ar fi avut de-a face in tinerete cu elogierea regimului Comunist, desi se suspecteaza ca seful Guvernului ar fi detinut o functie destul de importanta in Organizatia Tineretului Comunist, fapt care l-ar face lustrabil.

Declaratia premierului vine in posibilitatii adoptarii „Legii Lustratiei”, care limiteaza accesul la anumite functii guvernamentale a fostilor colaboratori ai regimului comunist.

Dupa ce Adrian Nastase l-a acuzat pe premier ca ar fost „aplaudacul-sef” al tovarasului Ceausescu, acesta a tinut sa se aprere.

Legea lustratiei ar urma sa fie aprobata foarte rapid de Parlament. (...)Nu pot insa sa nu ma mir de faptul ca o astfel de lege l-ar pune in postura de <lustrabil-sef> pe nimeni altul decat pe Emil Boc, presedintele de pe hartie al PDL si premierul de hartie al Guvernului Romaniei. Da, la ora aceasta, Emil Boc este personajul cu cea mai inalta functie in stat, care a detinut functii in cadrul Tineretului Comunist. O tanara speranta, care, iata, confirma dupa atata timp. Spiritul nu l-a parasit, doar stapanul s-a schimbat", scria Nastase, iar raspunsul lui Boc nu a intarziat sa apara: "In 1989 aveam 23 de ani, eram student si nu am detinut nici o functie in structurile de conducere ale tineretului comunist, care sa fie vizata de legea lucratiei astfel incit aplicarea acesteia sa-mi creeze o problema, asa cum incearca unii sa acrediteze. Nu am detinut niciodata nici un fel de functie de conducere la nivelul UTC in judetul Cluj si nici pe cea de presedinte al Uniunii Asociatiilor Studentilor Comunisti din Romania (UASCR), filiala Cluj, asa cum incorect s-a afirmat in presa", a precizat Boc, citat de NewsIn.

Adevarul

In ciuda declaratiilor lui Boc, realitatea pare a fi cu toatul alta, in special dupa descoperirile facute de Foaia Transilvana care publica cea mai solida dovada a colaborarii acestuia cu regimul Comunist: „Un omagiu adus cuplului Ceusescu”, scris de premier in anii studentiei.

Omagiul si recunostinta tinerei generatii
Emil Boc, student Filosofie, anul IV, Faclia 1989

"Recenta hotarire a Comitetului politic Executiv al CC al PCR privind majorarea cu 10 la suta a tuturor burselor ce se acorda studentilor si elevilor, inclusiv celor din scolile profesionale, a generat in inimile intregului tineret studios din patria noastra cele mai alese sentimente de stima si profunda recunostinta fata de aceasta noua si graitoare dovada a grijii si preocuparii sustinute ale secretarului general al partidului, tovarasul Nicolae Ceausescu, fata de crearea unor tot mai bune conditii de viata si invatatura tineretului. (…)Recunoscatori pentru tot ceea ce tovarasul Nicolae Ceausescu si tovarasa Elena Ceausescu intreprind pe linia indrumarii competente si stiintifice a invatamintului, stiintei si culturii romanesti, ne angajam sa rasplatim prin fapte si increderea ce ni se acorda, pregatindu-ne temeinic si multilateral, asa cum ne impune epoca pe care o traim".
Cititi scrisoarea in intregime in Foaia Transilvana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.