Biroul Permanent National al PDL a hotarat ca democrat-liberalii sa nu mai participe la dezbaterile organizate de Realitatea TV si Antena 3, acuzand modul in care cele doua posturi de televiziune prezinta activitatea Guvernului si formatiunii.

Vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur a lecturat, in cadrul unei conferinte de presa, un comunicat adoptat de BPN al PDL in sedinta de joi. "Din respect pentru o informare corecta a cetatenilor, de maine, conducerea PDL a decis ca reprezentantii sai sa nu mai participe la emisiunile de dezbatere ale posturilor Antena 3 si Realitatea TV pana cand aceste posturi nu vor reveni la o informare critica, dar corecta a opiniei publice. In continuare, toti jurnalistii acestor posturi vor fi bine primiti, vor putea avea aceleasi relatii deschise cu membrii PDL", se arata in comunicat. Democrat-liberalul a mai precizat ca ziaristii celor doua institutii vor beneficia de acelasi tratament ca si colegii lor de breasla, in raport cu PDL. [[VIDEO] Emil Boc, in razboi cu televiziunea]

Premierul Emil Boc s-a plans miercuri ca purtatorului de cuvant al Guvernului nu i s-a permis sa faca precizari intr-o emisiune a Realitatii TV si a acuzat televiziunea respectiva de manipulare, el luandu-i apoi reporterului acestui post microfonul din mana, spre protestul celorlati ziaristi.

Gestul sau a survenit in urma unei intrebari referitoare la cererea sa privind o emisiune saptamanala la postul public de televiziune in care sa prezinte activitatea Guvernului. "Romanii trebuie sa aiba acces la informatie corecta pentru ca vad ca posturile private abdica de la obligatiile legale pe care le au. Am crezut ca am obligatia sa vin pe postul public de televiziune sa spun, cand mi se da voie, romanilor ce se discuta in Guvern", a spus Boc pe acest subiect, transmite NewsIn.

"Daca nici purtatorul de cuvant al Guvernului nu este lasat sa corecteze dezinformarile pe care le faceti, atunci dati-mi voie sa spun ca Romania nu este o societate democratica. Potrivit Constitutiei, serviciile de radio si televiziune, indiferent ca sunt publice sau private, au obligatia sa informeze corect opinia publica", a adaugat Boc inainte de a inapoia microfonul.

Udrea se conformeaza

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului Elena Udrea a afirmat ca a fost una dintre victimele modului neprofesionist in care unii ziaristi si-ar fi facut meseria si, in consecinta, va respecta decizia luata joi in BPN al PDL de a nu mai participa la dezbaterile organizate de RTV si Antena 3.

"Este o decizie si categoric o voi respecta. Si eu sunt una dintre persoanele care a trebuit sa faca zeci de solicitari la replica, sa iau atitudine fie pe blogul personal, sa ma exprim fata de felul incorect in care s-au spus lucruri despre mine, in care mi-a fost tratata imaginea. (...) Este o forma de protest a partidului fata de modalitatea in care este tratat de cele doua televiziuni si care probabil ca va inceta in momentul in care vor avea o abordare corecta", a declarat, vineri, Elena Udrea.

Europarlamentarul PDL Cristian Preda sustine, intr-o postare pe blogul personal, ca decizia conducerii partidului de a interzice participarea liderilor PDL la emisiunile RTV si Antena 3 este "pripita", politicienii neputandu-se comporta ca vedetele de fotbal, iritate de unele comentarii rautacioase.

"Consider ca boicotarea presei e o mare eroare. Putem, in mod individual, refuza un realizator sau altul, un post de televiziune sau altul. Si eu am facut-o. Ba am si plecat dintr-un studio, dupa ce am fost jignit de un alt invitat. Dar un partid politic care crede in libertatea ideilor si in libertatea exprimarii nu poate decide boicotul absolut. Nu suntem vedete de fotbal care - iritate de comentariile rautacioase - hotarasc sa nu mai vorbeasca o vreme cu presa", spune europarlamentarul PDL.

Preda a precizat ca singura exceptie admisibila ar fi daca ar fi vorba despre "boicotarea unui post extremist".

Preda sfideaza decizia PDL

"Vineri seara de la 20h ma voi afla in studioul Antenei 3, ca invitat al Gabrielei Vranceanu-Firea. Precizez ca am acceptat invitatia inainte ca BPN al PDL sa decida ca membrii organizatiei din care fac si eu parte sa nu mai mearga la dezbaterile de la Antena 3 sau de la Realitatea. In primul rand, ma simt, deci, obligat sa ma tin de cuvant: dupa ce am acceptat invitatia realizatoarei, nu pot sa-i spun ca nu ma duc. Nu se face", informeaza Preda despre decizia sa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.