Potrivit raportului institutiei de control, Ministerul Turismului a avut, in 2009, abateri de la legalitate, care insa nu se incadreaza in sfera penalului, fiind suficiente doar amenzile.

Incheierea si derularea contractelor semnate de Ministerul Turismului pe parcursul anului 2009 s-au facut cu nereguli si abateri de la legislatie, care nu se incadreaza insa in sfera penalului, conform unui raport al Curtii de Conturi, transmis Parlamentului.

Rezultatul final

Elena Udrea scapa nevatamata, dar Ministerul Turismului a avut de platit, pentru neregulile mentionate, in jur de 500.000 de lei sub forma de amenzi.

Raportul Curtii de Conturi, trimis Camerei Deputatilor la solicitarea Comisiei parlamentare de ancheta, condusa de liberalul Ludovic Orban, are in aceste conditii un caracter pur in formativ, transmite EvZ.

Cele mai multe amenzi, 5 la numar, au fost date pentru incalcarea termenului legal, de 48 de zile, in care trebuiau publicate anunturile de atribuire a contractelor. Amenda pentru aceasta este intre 75.000 si 100.000 de lei, potrivit legislatiei privind achizitiile publice.

Cititi mai multe in Evenimentul Zilei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.