Presedintele PNL Crin Antonescu a anuntat miercuri, la finalul sedintei BPC, ca liberalii vor initia la Senat demersurile pentru constituirea unei Comisii de ancheta cu privire la analizarea raporturilor dintre finantatorii PDL si contractele cu institutiile publice obtinute de acestia.

"Cel mai important (dintre chestiunile discutate in cadrul Biroului Politic Central de luni - n.r.) este decizia de a declansa demersurile pentru infiintarea unei comisii a Senatului de ancheta parlamentara privitoare la recentele discutii si dezvaluiri din presa legate de circuitul sau raporturile dintre sponsorii unui partid care guverneaza astazi si acordarea unor lucrari publice firmelor respective", a anuntat Antonescu, la finalul BPC.

NewsIn a semnalat, consultand datele publicate in Monitorul Oficial, ca firmele finantatoare ale PDL in anul electoral 2009 au beneficiat de contracte substantiale cu institutiile publice, transmite NewsIn.

Potrivit datelor consultate de NewsIn pe pagina de achizitii publice, firmele in cauza cumuleaza zeci de contracte atat din partea autoritatilor publice centrale, cat si cele locale, conduse de reprezentati ai PDL.

Regulamentul Senatului prevede, la articolul 78, ca aceasta camera poate hotari infiintarea unei comisii de ancheta la cererea unei treimi din numarul membrilor sai.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.