"Ar fi un moment de mare bucurie a intregii Europe daca Romania si Bulgaria ar fi oficial declarate ca state ale U.E. in 2007", a declarat Inigo Mendez de Vigo, membru al Parlamentului European din partea grupului popularilor, in cea de-a doua zi a lucrarilor sesiunii de vara a Parlamentului European. Ziua de ieri s-a axat, ca si tema abordata, pe ideea unui posibil vot negativ in ratificarea proiectului Constitutiei Europene. Astfel, presedintele Parlamentului European, Josep Borrel, a declarat ca urmeaza o perioada de reflectie pentru toate statele europene in ceea ce priveste ratificarea acestui document.

El nu si-a ascuns nici pesimismul privind rezultatele finale asupra ratificarii. Partea a doua a discutiilor s-a referit la diferentele existente, la ora actuala, intre Europa si SUA. Toti oficialii europeni cred ca aceste diferente se vor adanci, iar sistemele sociale alese se vor diferentia si mai mult.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.