Bogdan Ionescu anunta ca se retrage din functia de expert asistent in Ministerul Economiei, invocand linsajul mediatic la care a fost supus dupa castigarea concursului care i-a permis ocuparea unui post la Paris. Acesta sustine ca nu a beneficiat in cariera sa de ajutorul vreunui demnitar.

"Vreau sa precizez foarte clar ca nu am solicitat si nici nu am beneficiat de ajutorul vreunei persoane cu functie de demnitate publica pentru a castiga concursul organizat de Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri pentru ocuparea unui post temporar vacant, de nivel tehnic, in cadrul ministerului", transmite Bogdan Ionescu, iubitul fiicei mai mici a presedintelui Basescu, prin intermediul unui comunicat remis sambata agentiei NewsIn.

Acesta spune ca in decursul zilei de vineri a constatat ca doua trusturi de presa au folosit angajarea sa in cadrul Ministerului Economiei pentru a construi un caz de atac la adresa unor oameni politici. "Politica editoriala diletanta a celor doua trusturi de presa reiese inclusiv din titluri precum <Paris, iti dam Syda> (Realitatea TV, 2 aprilie 2010) sau din vehicularea cu lejeritate de informatii false (informatia ca respectivul concurs nu ar fi fost public, ca nu as fi intrunit conditiile pentru a ocupa respectivul post, ca as fi fost deja numit pe o alta functie)", subliniaza Bogdan Ionescu in comunicatul amintit, transmite NewsIn.

Petrecaretul e mai cuminte decat credeam?

Ionescu arata ca imaginea pe care diverse tabloide i-au construit-o nu este conforma cu realitatea, in fapt fiind absolvent al unei universitati din Franta, unde a urmat inclusiv cursuri de relatii internationale si diplomatie. Bogdan Ionescu, intrat in atentia presei prin relatia pe care o are cu Elena Basescu, europarlamentar si fiica cea mica a sefului statului, subliniaza ca vorbeste fluent doua limbi de circulatie internationala, iar prin activitatea sa in economia reala a ajuns sa cunoasca foarte bine potentialul economiei romanesti.

Desi sustine ca ar fi fost "o onoare" pentru el si un "pas important" din punct de vedere al carierei sa lucreze in cadrul Directiei Generale Relatii Externe din Ministerul Economiei, Ionescu arata ca nu si-ar fi imaginat ca prezentarea la un concurs anuntat transparent pentru o functie de nivel tehnic poate starni "atatea acuzatii nedrepte la adresa unor demnitari ai statului roman" care nu au avut niciun rol in cariera sa.

"In consecinta, cu convingerea ca linsajul mediatic nu va putea tine niciodata loc de adevar, anunt public retragerea mea din functia de Expert Asistent in cadrul Directiei Generale Relatii Externe din Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri", incheie Ionescu declaratia scrisa adresata presei. [Syda se muta la Paris pe banii statului]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.