Tinerii din Bucuresti vor organiza astazi ziua Anti-Basescu.

Sustinatorii miscarii violet au propriul blog: nobasescuday. "Miscarea Violet e o miscare pasnica, autonoma de partide, pentru o clasa politica demna, moderna. (...) Votul din 6 decembrie si rezultatul alegerilor ne-a impartit, egal, in invingatori si ciuruiti. Guvernul rezultat din alegerea lui Traian Basescu, prin desemnarea lui Emil Boc, ne poate condamna pe toti la moarte. Daca nu la una fizica, la o moarte civica si spirituala lenta. Chiar si pe cei care si-au imaginat ca au invins. Suntem nevoiti sa rezistam si sa ne impotrivim. Sa ne adunam din ce in ce mai multi si sa incercam sa reparam ce se mai poate repara. Si sa construim", scriu sustinatorii miscarii.

Ei il acuza pe Traian Basescu ca "pune interesele personale si ale familiei sale inaintea binelui comun, incalca dreptul la informare, conducand campanii de dezinformare in beneficiul sporirii puterii personale, ataca sistematic Constitutia in spiritul ei, discrediteaza prin propriul comportament sau cel al oamenilor promovati de el imaginea in lume a Romaniei, tolereaza coruptia, nu are solutii pentru iesirea din criza economica si morala, incalca dreptul la asociere libera, subminand activitatea partidelor democratice incita la ura si la dezbinare intre categorii sociale si nu numai, pe principiul « Divide et Impera »", cotroleaza de facto toate serviciile secrete, cu toate ca acestea ar trebui sa se afle sub control parlamentar, acuza televiziunile de manipulare, dar e prezent mai des si la mai multe televiziuni decat Hugo Chavez.

Nastase, primul pe lista de participanti

Presedintele CN al PSD, Adrian Nastase, scrie pe blog ca va sustine miscarea "No Basescu Day", opinand ca doar actiunile pe internet nu sunt suficiente, propunand in schimb proteste publice si iesiri in strada, cu mentiunea ca momentul nu trebuie sa fie confiscat de partide.

"Salut ideea bloggerilor care au initiat aceasta <miscare>. Este o forma de protest pe care o apreciez si cu care vreau sa ma solidarizez. E un exemplu preluat din Franta si Italia. Primul pas, initiat de voi, pe bloguri, e excelent. El va trebui urmat insa de un pas similar cu cel din tarile mai sus amintite - cu proteste publice, cu iesiri in strada, care sa se transforme intr-o zi a apararii democratiei si a drepturilor cetatenesti. Si inca ceva: un astfel de moment nu ar trebui sa fie unul confiscat de partide sau de miscari politice. Ar trebui sa fie o demonstratie de libertate din partea tuturor celor care nu vor sa stea drepti sau ca oile in fata <comandantului suprem>, in timp ce el si gasca din spatele lui calca in picioare ce a mai ramas din Romania", scrie Nastase pe blog.

El anunta ca va purta ceva violet pe 2 aprilie. "Si sunt convins ca vom fi foarte multi in PSD care vom purta fara frica aceasta culoare, mai ales dupa Congres", mai scrie fostul premier. El ataseaza postarii sale un flyer cu inscriptia: „O zi fara Basescu pentru cealalta jumatate de Romanie. 2 aprilie - ziua in care ne intalnim in violet non-Basescu".

Miscari civice pasnice impotriva unor politicieni au avut loc si in Franta, cand pe 27 Martie a fost "No Sarkoyz Day" si in Italia, pe 5 decembrie fiind organizata "No Berlusconi Day".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.