Candidatul PDL la Camera Deputatilor in Colegiul 19, Teo Trandafir, a declarat ca nu vrea sa fie un politician clasic, "cu lozinci si stindard" si ca incearca sa transforme lipsa de experienta politica in avantaj, subliniind ca este "proaspata" si "nepatata" din acest punct de vedere.

Teo Trandafir a afirmat, intr-o emisiune la B1 Tv, ca are "un mare dezavantaj" in competitia electorala, anume lipsa de experienta in politica, insa ca incearca impreuna cu echipa PDL sa transforme acest fapt intr-un avantaj. Ea a sustinut ca cei care au criticat-o pentru decizia de a intra in politica nu i-au inteles demersul.

"N-au inteles ca nu vreau sa fiu un om politic, nu vreau sa fac politica la modul cu lozinci, bagat CD si dat Play. Nu sunt facuta asa, imi doresc din suflet sa fac bine. Daca pierd alegerile astea, sincer, ma intorc la treburile mele, nu se crapa pamantul, dar cred cu putere ca oamenii au nevoie de mine pentru ca sunt proaspata din punct de vedere politic. Nu am avut timp sa ma plictisesc, sa ma aliez, sa ma patez. Nu cred ca cetateanul isi doreste un om patat", a comentat candidatul PDL. Ea s-a aratat convinsa ca peste cativa ani, ziaristii care au criticat-o vor veni sa isi ceara scuze, anticipand ca presa ii va fi un bun aliat cand va ajunge in Parlament.

Teo Trandafir a precizat ca nu i se potriveste "povestea cu politicianul clasic, cu stindard", apreciind ca o astfel de persoana are dezavantajul de a nu se putea alia "cu oameni puternici din alte partide" pentru a rezolva o problema "in interesul cetateanului". In acest context, Trandafir a explicat ca, daca va castiga, va colabora cu primarul sectorului 4, conservatorul Cristian Popescu Piedone.

Fara conditii din partea PDL

Ea a relatat ca PDL s-a oferit sa o ajute sa intre in Parlament pentru a-si realiza proiectele, fara a-i pune conditii. "M-am zbatut ca descreierata sa duc la bun sfarsit niste proiecte, n-am reusit si cineva din PDL m-a intrebat: <<Nu vrei sa te ajutam noi, ca nu-ti cerem mare lucru?>> (...) Mi s-a explicat: <<Nu vrem sa intri in partid pentru a servi interesele partidului, ci pe ale cetateanului, dar o facem pentru ca n-ai cum sa intri independent, conform legii", a mai sustinut candidatul PDL. Ea a subliniat ca nu are nimic de pierdut daca le spune colegilor sai din PDL adevarul, in cazul in care considera ca unele din demersurile lor sunt gresite. "Ce am de pierdut daca le spun colegilor mei adevarul. Daca am logica si argumente eu cred ca lumea ma va asculta. S-ar putea sa fiu eu foarte credula, foarte naiva..", a spus candidatul PDL.

Candidatul PDL a spus ca isi doreste sa se ocupe, ca viitor parlamentar, de drepturile copiilor si de problema adoptiilor, exprimandu.si intentia de a vedea unde "s-a incurcat ata" in aplicarea unor legi, insa a subliniat ca nu intra in politica "sa inventeze gaura de la covrig sau apa calda". "Un copil abandonat de parinti in maternitate devine inadoptabil pentru ca n-are cine sa-si dea acordul. Daca exista o lege in legatura cu asta, functioneaza prost. Nu vreau sa intru in politica sa inventez gaura de la covrig sau apa calda. Daca legile exista, efectivitatea lor e foarte scazuta, si atunci eu ca parlamentar trebuie sa ma duc sa vad unde s-a incurcat ata", a spus Trandafir.

Pregatita de o campanie murdara

Realizatoarea TV a transmis joi o scrisoare deschisa "colegilor de breasla", in care-si expune motivele pentru care vrea sa candideze, dar explica si la ce se asteapta in aceasta campanie. "Stiu ca va urma o campanie murdara, cu atacuri la persoana. Stiu ca unii oameni politici sunt gata sa calce totul in picioare. Ma astept la tot ce este mai rau. Dar stiu ca uneori, rar, binele invinge raul. Sau doar sunt o optimista incurabila?", precizeaza Teo Trandafir, adaugand ca se bazeaza "si pe buna credinta a presei".

Teo le transmite jurnalistilor ca motivul pentru care a decis sa intre in cursa electorala pentru Parlament nu este "oportunist si egocentric". Teo Trandafir subliniaza ca, desi stie ca se implica intr-o lume care de multe ori dezamageste si despre care oamenii au, de obicei, o parere proasta, este pregatita sa isi puna la bataie reputatia. "O celebra realizatoare de emisiuni ma intreba aseara la telefon: <Esti pregatita sa iti pui la bataie o reputatie construita cu multa munca in 20 de ani?> Cred ca da, sunt foarte pregatita, pentru ca proiectele pe care le am merita cu adevarat riscul. Cred ca am ajuns la un moment al vietii in care nu mai pot sa stau deoparte. Am cateva fixatii. Una dintre ele este legata de copii", sustine Teo Trandafir, in scrisoarea transmisa jurnalistilor.

Aceasta sustine ca isi doreste sa se foloseasca de credibilitatea si notorietatea sa pentru a rezolva unele probleme ale copiilor si isi exprima convingerea ca din Parlament poate face acest lucru mai bine decat din postura actuala. "Sunt constienta ca sunt si alte probleme importante, cum sunt somajul sau pensia. Nu o sa ma apuc sa spun ca le voi rezolva pe toate", mai subliniaza Teo Trandafir.

"Ce pot sa fac: sa aduc propuneri concrete pe masa oamenilor care decid, sa ma bat pentru ideile bune si realizabile, care imi vor veni de la oamenii cu care voi intra in contact. Voi folosi reputatia de care vorbeam si calitatea de parlamentar pentru a pune presiune pe oamenii care decid pentru cetateni - si cred ca figura ar putea functiona", le spune candidatul PDL jurnalistilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.