Starea lui Nicolae Vacaroiu dupa operatia pe cord deschis suferita, joi, este foarte buna.

Seful Curtii de Conturi va mai ramane internat la terapie intensiva inca o zi, iar saptamana viitoare va fi externat, a declarat, pentru NewsIn, prof. dr. Serban Bradisteanu.

Serban Bradisteanu, seful echipei medicale de la Spitalul Floreasca care a facut operatia, a declarat ca pacientul va mai sta inca o zi la terapie intensiva si ca, cel mai probabil, va fi externat in cursul saptamanii viitoare.

Seful Curtii de Conturi Nicolae Vacaroiu, care a fost operat, joi, pe cord deschis, se va putea intoarce la serviciu in 10-15 zile.
Interventia chirurgicala de bypass aorto-coronarian s-a incheiat cu succes, joi, la cateva minute dupa ora 17.00, seful Curtii de Conturi fiind transferat la Terapie Intensiva. Operatia, care a durat in jur de sapte ore, a fost efectuata la Spitalul Floreasca din Capitala. Nicolae Vacaroiu a fost internat, miercuri, cu diagnosticul cardiopatie cronica.

Interventia chirurgicala a avut scopul de a aduce sange de la nivelul aortei pana in muschiul inimii, prin ocolirea arterelor coronare astupate. Arterele coronare sunt vasele care in mod natural aduc sange din aorta pana in muschiul inimii.

Potrivit specialistilor, bypass-ul aorto-coronarian este una dintre cele mai frecvente operatii din chirurgia cardiaca a adultului, care se practica in boala coronariana ischemica, asa-numita angina pectorala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.