Ministrul de Interne Vasile Blaga sustine, intr-un interviu acordat cotidianului "Gandul", ca a aflat de la primul-ministru Emil Boc ca senatorul Catalin Voicu a fost propus de Mircea Geoana, dupa ce Gabriel Oprea a obtinut sefia MAI, ca secretar de stat in minister si apoi ca prefect de Giurgiu.

Blaga spune ca SRI ar fi trimis premierului informatii legate de Catalin Voicu, asa cum se intampla in cazul oricarei persoane care este propusa pentru o functie de demnitate publica, din care rezulta ca senatorul PSD nu este compatibil cu functia de secretar de stat.

Intrebat daca este adevarat ca presedintele PSD Mircea Geoana l-a propus pe Catalin Voicu secretar de stat in Ministerul de Interne, dupa tentativa esuata de a-l nominaliza ca ministru, Blaga a spus ca a aflat acest lucru de la premier. "De fiecare data cand cineva este numit intr-o functie de demnitar, se cer din partea structurilor de informatii informatii, nu numai de la SRI, dar in principal de acolo. Din datele pe care le am, da, au prezentat date care-l faceau incompatibil cu functia de secretar de stat", a subliniat ministrul de Interne. Blaga a spus ca ulterior a aflat tot de la premier ca acesta a refuzat numirea lui Voicu in minister, transmite NewsIn.

In plus, democrat-liberalul a declarat si faptul ca Geoana a incercat, ulterior, sa il puna pe Catalin Vociu prefect de Giurgiu, si ca senatorul nu a ocupat nici aceasta functie pentru ca s-a opus primul-ministru. "Din aceleasi motive n-a putut ocupa functia. S-a opus primul ministru. Eu eram pe atunci ministrul Dezvoltarii, nu aveam atributii. Sunt chestiuni pe care le-am aflat ulterior de la premier", a spus Blaga.

Si primul-ministru Emil Boc a declarat luni ca PSD a incercat sa-l impuna pe senator si in alte functii publice.

Geoana neaga “acuzatiile”

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a negat ca in calitatea sa de presedinte PSD l-ar fi propus pe Catalin Voicu ca secretar de stat la ministerul de Interne, sau prefect de Giurgiu, aratand ca daca Vasile Blaga, secretarul general al PDL, afirma contrariul fie minte, fie e dezinformat.

"Vreau sa spun cu toata claritatea, toate propunerile pe care le-am facut, le-am transmis in scris domnului prim-ministru Emil Boc, in calitate de presedinte al coalitiei si dl Voicu nu a figurat pe nicio propunere a PSD sub semnatura mea pentru o astfel de functie (secretar de stat la ministerul de Interne, sau prefect de Giurgiu). (...) De aceea, eu fac apel la dl Blaga, pe care eu il stiu un om serios sa retracteze aceasta declaratie pe care se pare ca o afirma in relatie cu primul ministru, iar dnului prim-ministru Emil Boc ii cer acelasi lucru, sa infirme aceasta solicitare pentru ca este neadevarat, este un lucru mincinos si este o strategie de fructificare politica a cazului Voicu, incercand pana la urma sa improaste in toate directiile, fie ca e vorba de familia mea, fie ca e vorba de reputatia mea, ii rog cu toata seriozitatea sa inceteze cu acest tip de atacuri politice. Dl. Blaga minte sau este dezinformat", a declarat Geoana.

El a negat totodata ca a primit ca presedinte al Senatului din partea SRI sau a altei structuri "vreo informare cu privire la dl. Voicu sau alt coleg de-al nostru".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.