ANI a sesizat Parchetul ICCJ in cazul deputatului PSD Florentin Gust, pentru fals in declaratii, dupa ce s-a constatat ca acesta nu a mentionat in declaratiile de avere si de interese calitatile de administrator si de asociat unic la mai multe societati comerciale.

Potrivit comunicatului remis joi de ANI, in urma verificarilor a rezultat ca deputatul a mentionat in declaratia de interese depusa in 15 decembrie 2008 doar calitatea de asociat la Gast Trading SRL si pe cea de membru in Consiliul de Administratie al SC Parc Turism SA, fara a face referire la functiile de administrator pe care le detine la Gast Trading SRL si la SC Info Gast SRL, respectiv calitatea de asociat unic la SC Info Gast SRL. Calitatea de asociat unic la SC Info Gast nu a fost mentionata nici in declaratia de interese din 10 iunie 2009, transmite NewsIn.

ANI precizeaza ca Florentin Gust detine, incepand cu 14 martie 2008, calitatea de asociat unic la Info Gast SRL si, din 18 septembrie 2001, calitatea de asociat la Gast Trading SRL. In perioada 14 martie 2008-5 februarie 2009, deputatul a fost administrator la Info Gast SRL, in intervalul 18 septembrie 2001-6 februarie 2009 - la Gast Trading SRL, iar in perioada 19 octombrie 2004-19 octombrie 2008 - la SC Parc-Turism SA. Intre 22 august 2006 si 10 octombrie 2008 a fost asociat si administrator la Student Market SRL.

In 5 si 6 februarie 2009 au fost inregistrate la Registrul Cometului de pe langa Tribunalul Dolj cererile de revocare a mandatului de administrator la Gast Trading SRL si la Info Gast SRL.

Comunicatul precizeaza ca ANI s-a sesizat din oficiu in data de 21 octombrie 2009, in urma unui articol de presa. Deputatul a fost instiintat despre declansarea verificarilor prin mandate postale trimise in decembrie 2009 si in lunile ianuarie si martie 2010.

Deputatul se apara

Deputatul PSD Florentin Gust a declarat joi ca firmele la care face referire sesizarea ANI nu au functionat niciodata si nu au avut obiect de activitate, iar el nu se simte vinovat cu nimic.

"Sunt niste firme care n-au functionat si n-au avut niciodata obiect de activitate. Dar daca asta trebuie sa facem, justitie la televiziune, eu n-am nicio problema pentru ca nu ma simt deloc vinovat", a spus Gust, la Antena 3.

Intrebat daca exista neconcordonate intre declaratia lui de avere si de interese si realitate, deputatul social-democrat a spus ca poate a gresit "o virgula" si se arata contrariat ca ANI a transmis informatiile in presa fara sa il fi contactat cineva oficial.

"E posibil sa fi gresit eu vreo virgula, dar a face lucrul acesta, sa dai direct la presa, fara macar sa ma intrebe, sa dea vreun telefon, <<bai, baiatule, aici nu apare virgula asta, de ce nu apare>>, dar sa dai direct la presa...", a raspuns Gust, la Antena 3, afirmand ca el se simte "curat", adevaratii "hoti" fiind "cei care conduc Romania acum".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.