Deputatul PSD Nicolae Banicioiu a declarat joi ca PSD nu este de acord cu sistemul de coplata din sanatate, considerand ca acesta este o demonstratie a "falimentului" cotei unice.

"PSD nu este de acord cu acest nou impozit. Din punctul nostru de vedere, nu este decat o demonstratie a falimentului cotei unice, pentru ca guvernul tot incearca sa faca rost de bani impunand noi taxe si noi biruri pe spatele romanilor. (...) Avand in vedere ca discutam de achizitionari de F16, ajungem la cote astronomice la kilometrul de autostrada si nu avem bani si atunci trebuie sa-i luam de la pacienti", a spus Banicioiu.

Deputatul social-democrat a apreciat ca singura consecinta a introducerii acestui sistem va fi ca oamenii nu vor mai merge la medic si a propus Guvernului ca, daca doreste sa mareasca bugetul Ministerului Sanatatii, ar putea verifica acele companii farmaceutice care, "in baza unor disfunctionalitati a legilor in vigoare", se declara reprezentante pentru a evita plata impozitelor, cand ele au, de fapt, sediul central in Romania. "Asta ar insemna ca ar trece de la o plata de 4000 de euro pe an, la o plata reala a impozitului de 16%. Dupa calculele mele ar fi un castig de cateva zeci de milioane de euro pe an, aproape 100 de milioane de euro pe an", a explicat Nicolae Baniciou.

Social-democratul a criticat si politizarea si "portocalizarea" sistemului de sanatate, patronata de Guvernul Boc. "Sistemul sanitar nu merge si pentru ca toata ziua schimbam si punem sefi, sefi de servicii, de directii. La directiile de sanatate publica cunoasteti sistemul de portocalizare implementat cu brio de guvernul Boc", a continuat acesta. [Cat vom plati la doctor de la 1 iulie?]

"Dezbaterea principala din zilele noastre este despre achizitionarea de F16 si problemele asfaltatorilor de autostrazi care nu se mai inteleg pe preturi, dar in timpul respectiv bucurestenii isi cumpara seringi pentru interventii in spitalele din Bucuresti", a conchis Banicioiu.
In acest context, Banicioiu a anuntat deschiderea unei adrese de email, codepartamente@psd.ro, la care oamenii vor putea semnala "abuzurile PDL" in teritoriu.

Pe de alta parte, deputatul PSD a anuntat ca a depus la Camera Deputatilor un proiect de lege pentru suplimentarea numarului de ambulante, considerand ca timpul de raspuns al acestui serviciu este foarte lent, si spera in sprijinul tuturor grupurilor parlamentare, transmite NewsIn.

Proiectul legislativ privind introducerea coplatii in Sanatate, care a fost definitivat de ministerul de resort si ar putea intra in vigoare la 1 iulie 2010, prevede o contributie personala a cetatenilor, prin tichetele pentru sanatate, de pana la 600 de lei pe an.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.