Presedintele Traian Basescu a declarat joi ca a ajuns la concluzia ca deciziile Consiliului European nu sunt suficient promovate, astfel ca a decis ca in saptamana ce urmeaza fiecarui Consiliu, sa organizeze un proces de informare al populatiei,sustinut in principal de noul consilier Leonard Orban.

"Voi face un obicei din a organiza o conferinta de presa in saptamana urmatoare Consiliului, pentru ca am ajuns la concluzia ca nu facem suficient pentru promovarea deciziilor Consiliului European, iar acum, avandu-l si pe domnul Leonard Orban in calitate de consilier prezidential voi avea posibilitatea sa explic mai bine concluziile Consiliilor Europene", a spus seful statului joi, la Aerportul Henri Coanda, inainte de deplasarea la Bruxelles, unde in aceste zile se desfasoara Consiliul European de primavara, transmite NewsIn.

Seful statului le-a explicat ziaristilor ca nu va mai face, ca in cazul Consiliilor anterioare, o scurta declaratie de presa la finalul lucrarilor, ci va organiza "un proces de informre a populatiei". "Nu va fi la intoarcere o scurta declaratie de presa, ci vom organiza in saptamana urmatoate fiecarui consiliu un proces de informare a populatiei pe care in principal il va sustine domnul Orban fiind extrem de calificat in a explica ceea ce se intampla la Consiliu", a spus Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.