Premierul Emil Boc cere Ministerului Sanatatii sa urgenteze actul normativ ce prevede verificarea angajatilor aflati in concediu medical si spune ca numai la AVAS au fost 116 de persoane in concediu medical, intr-o singura luna.

"Am primit o informare chiar astazi cu privire la AVAS, unde in luna februarie avem 116 concedii medicale. Din nefericire este doar unul dintre cazurile privind utilizarea abuziva a concediului medical", a declarat premierul la inceputul sedintei de miercuri a Executivului, transmite NewsIn.

Potrivit proiectului propus de Ministerul Sanatatii, persoanele aflate in concediu medical vor fi verificate la domiciliu de reprezentantii angajatorilor, ai Casei de Asigurari si ai Politiei, iar daca nu sunt gasite acasa nu vor mai primi indemnizatia de asigurari sociale.

Ministerul Sanatatii mai propune dublarea amenzilor pentru eliberarea certificatelor false de concediu de catre medici. Astfel, amenzile vor avea valori cuprinse intre 5.000 si 10.000 de lei.

Premierul Emil Boc declara, la finele lunii februarie, ca "sute de angajati" ai AVAS au cerut concediu medical pentru a scapa de recalcularea salariilor potrivit grilei din Legea unica a salarizarii. Potrivit unor informatii neoficiale, in luna februarie a expirat Contractul Colectiv de Munca la AVAS, iar potrivit noii legislatii, acesta nu mai poate fi innoit. In lipsa unui nou Contract Colectiv de Munca salariile ar urma sa scada, deoarece prin acest document au fost negociate o serie de sporuri. In perioada concediului medical salariile nu pot insa fi reduse.

Esti bolnav? Statul "te cauta" acasa


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.