Dupa apariatia primelor siruri de stenograme, Hotnews ofera alte ture de convorbiri interceptate ale lui Catalin Vocu cu diverse personae influente din justitie si nu numai.

Cazul Orban

Fostul ministru al Transporturilor, Ludovic Orban, a declarat luni seara, la Realitatea Tv, ca este revoltat de faptul ca numele sau, ca si al altor politicieni, apare in transcrierile interceptarilor lui Catalin Voicu si a sustinut ca nu a primit niciun fel de ajutor din partea senatorului.
"Sunt revoltat ca numele meu apare in aceste stenograme pentru ca nu are nicio relevanta pentru ceea ce inseamna cercetarea... inclusiv vorbele senatorului Voicu despre mine, despre X, Y, Z, care nu au nicio relevanta pentru incriminarea lui Voicu", a comentat Orban stenogramele aparute in presa.

"N-am beneficiat de niciun fel de ajutor, iar cine are o urma de bun simt putea sa-si dea seama ca la vremea respectiva eu eram ministru, Voicu era parlamentar in opozitie, nici nu-l cunosteam decat dintr-o singura intalnire protocolara. Cum puteam eu sa-i cer unui parlamentar...?", a adaugat liberalul, negand ca ar fi avut vreo convorbire cu social-democratul in seara accidentului rutier pe care l-a comis in 2007.

Voicu Catalin: Am fost la Orban in noaptea aia cand ....L-am sunat pe urma. "Unde esti, Ludovic? Iesi afara din...." Eram in sediu. A iesit si Varujan...I-am spus: "Nu vreau sa vorbesc cu tine, du-te inapoi!" I-am spus: "Ludovic, te-am ajutat in momente grele, cu accidentu' de masina. Te-am ajutat..." Era intr-o situatie...
Mazare Alexandru: El a dat peste fata aia atunci? [...] Era baut?
Voicu Catalin: Da.

[Stenogramele lui Voicu - episodul I]

Discutia dintre Catalin Voicu si Marius Locic a avut loc pe 30 august 2009:

Voicu: Deci, parerea mea... Nu, in momentul asta nu mai aveti niciun dialog cu nimeni, nu raspundeti la niciun fel de discutii, ca e clar, va vor provoca. Doi: Nu dati vreun cec fara acoperire in momentul asta.
Locic: Da, n-am mai dat de sase luni.
Voicu: Nu mai faceti niciun fel de tranzactii, nici macar verbale cu ei. Ca e clar, e si un joc al nervilor, dar e clar ca tipul a platit si platind la Capitala, eu v-am spus pe bune, stiam cum s-a... este acelasi scenariu de doua luni, cand doi oameni de afaceri au fost nenorociti, au pierdut tot, tot intr-o noapte cu dosar.. dus acolo in arest... Domnule Liviu, nu va puteti inchipui. E Evul Mediu.
Capota Liviu: Eu cred ca...
.....
Voicu: Domnule Liviu, nu va puteti inchipui ce e acolo. Arestul de la Capitala, de la minus 2, ala care e pe tubulatura- Evul Mediu...Usi negre de fier, zabrele si lacate, nu au aerisire, tigani, banditi, te f.. aia in c... de te omoara....au un contract cu moartea.
....
Voicu: Da, domnu'! Pentru ca va mai spun un fenomen. Veti vedea si eu sa imi tai s.... daca n-o sa vedeti ca cineva va impinge la dialog despre Viorel Hrebenciuc.
Locic: Nu prea au gresit. Daca va veni cineva, eu va si spun si lui Viorel si dumneavoastra.
.....
Interlocutor: Eu nu stiu nimic.
Voicu: O sa va aduc o copie de pe material. Ca sa vedeti si dvs. Nu ca vezi ca mie, dar sunt mai multe nume. Mie, Viorel Hrebenciuc...ne-a dat apartamente in Cotroceni.
Voicu: Deci, baietii sunt disperati acuma sa gaseasca ceva. Asta i-a somat si nu confirma nimic. E probabil una din elementele pe care pot conta in capu' lor acuma, sunt aspecte gen d-astea. Unul care are probleme, ca nu-i singurul, pai nu mai, zi-i de Hrebenciuc, zi de Vanghelie, zi de Voicu, zi de...si astea sunt nume. Dan Ioan Popescu, eventual. Orice. Orice care poate fi antrenant.
Locic: Domnu Catalin, eu niciodata...
Voicu: Smecheri si hot!
Locic: Nu am spus ca i-am dat lu Voicu, lui Hrebenciuc, ceva pentru ca nu e adevarat. Nici Hrebenciuc n-a cerut.
Voicu: Pai daca in fata vedea ce ai construit tu si cine sta in constructiile tale?! E atat de simplu. Le-a construit Locic, a construit aia, aia, aia.. Cine sta acolo? Ala...ala.
Locic: Oricum, puteti apela la mine la orice ora din zi si din noapte.
Voicu: Da.
Locic: Pentru vreun prieten comun.
Voicu: Da, da, da, da
Locic: Bine, e si Marian. Da, auziti, e bine cateodata sa mai fie....
Voicu: De ce s-a mutat Vanghelie ma..neinteligibil"

Voicu si justitia

Potrivit documentului obtinut de Agentia NewsIn, in 2 octombrie 2009, intr-o discutie telefonica, senatorul Catalin Voicu il invita pe judecatorul Florin Costiniu la o intalnire la care, potrivit lui Voicu, ar fi urmat sa participe magistratii Chiujdea si Jipa:

Catalin Voicu
: Domn profesor, va asteptam!
Florin Costiniu: Am onoarea, sunt...sunt la facultate.
(...)
CatalinVoicu: Deci, la omul acela i-am dat vestea buna, sa stiti.
Florin Costiniu: Foarte bine, foarte bine.
Catalin Voicu: Eh, am inteles ca e certa,nu? Diagnosticul e cert.
FlorinCostiniu. Da. Bineinteles. Bineinteles.
Catalin Voicu: Va astept la ceva ecologic, in cat timp veniti?
Florin Costiniu: Bine. Da. Nu! Am pana la opt examene. Va sun eu.
Catalin Voicu: Haideti, domnule ministru! Veniti incoace. Sunt si cu domnul profesor aici, si cu domnul Chiujdea, si cu domnul Jipa.
Florin Costiniu: Va rog frumos, transmiteti-le din partea mea cele bune.
Catalin Voicu: Ce sa fac? Domnul Nastase vrea sa va puna o ventuza, auziti.
Florin Costiniu. Nu. Nu. Nu. Va rog eu frumos sa nu! Sa nu faca chestii d-astea.
Catalin Voicu: V-a visat. V-a visat domnul profesor Jipa.
Florin Costiniu: Am inteles.V-am pupat. Saru-mana. Sanatate. Saru-mana doamnei! Numai bine!

Intr-o alta discutie cu judecatorul Costiniu, din 17 septembrie 2009, Catalin Voicu ii spune acestuia: ”.. sa fim atenti cu idiotu asta de Basescu care incearca sa insceneze ceva... Fii foarte atent!

Interlocutor: Sa traiti, excelenta! Bine ati venit!
Florin Costiniu: E domnu' general aici?
Interlocutor: Poftiti!
Catalin Voicu: Oho,ho! Ce faceti? Ce faceti?
Florin Costiniu: Excelenta, ma bucur sa va vad! Va raportez ca...
Catalin Voicu. Da
Florin Costiniu: Puteti sa ne intrebati.. neinteligibil ... asa, cu banutu jos...
Catalin Voicu: Da.
Florin Costiniu: Si cu...
Catalin Voicu Ce?
Florin Costiniu: Max Fish, intotdeauna. Mai apelez la Liviu pentru cate ceva...
Catalin Voicu: Lua?i loc, luati loc, domnu ministru!
Interlocutor: Ce va aduc?
Florin Costiniu: Un pahar cu apa rece.
Interlocutor: Imediat
Florin Costiniu: Merci! Am fost la Vasile, aici. Noi l-am ajutat cu... una-i alta, asta-i alta, nu pleaca de aici o .. o suta de grame de...
Catalin Voicu: neinteligibil.. sa fim atenti cu idiotu asta de Basescu care incearca sa insceneze ceva.. Fii foarte atent!
Florin Costiniu: Nu. Bineinteles!
Catalin Voicu: Adica, daca puteti evita, evitati! Mai bine spuneti ca le face in alta parte si vi le trimit acasa. Nu-i bine sa fiti vazut. Ascultati-ma si pe mine!
Florin Costiniu: Da, am inteles. Da.
Catalin Voicu: E foarte periculos, Asta e mai periculos ca toate!
Florin Costiniu. Nu. Ii da dupa 22. Pe urma .. neinteligibil
Catalin Voicu: Mai bine ma duc si vi le fac... si vi le da cineva acasa, nu mai apareti dumneavoastra aici.
Florin Costiniu: Da, pai asa vorbim. Cand mai apelez, sa vina Marian, stiu, acum insa trebuia sa ii spun niste lucruri.
Voicu: Am in?eles.Vreau sa va spun, va pune astia de jos vreo eticheta de gat acuma, face vreo conexiune cu familia Neagu si iese altceva.
Florin Costiniu: Da, da. Sigur!
Catalin Voicu: N-avem nevoie de asa ceva!
Florin Costiniu: Nu. Bineinteles. 14 octombrie
Catalin Voicu. 14 octombrie. Hai ca il sun.
Florin Costiniu: Ca au iesit lucrurile foarte bine!
Catalin Voicu: 14 octombrie, se jude.. atunci cred ca se judeca. Nu? Da.
Costiniu: Da!”

Dupa ce omul de afaceri Casuneanu pierde procesul de la instanta suprema,dialogul decurge astfel, potrivit Hotnews.

Voicu: Domnu' presedinte, aveti incredere in mine, ca de ma dau peste cap si comit un lucru groaznic, sunteti fratele meu si fac orice sa vi se faca dreptate. Vreau numai sa stiti atata: asta-i Romania lui Traian Basescu, asta-i gasca cu Vili Branza in frunte si cu toti golanii asta-i institutia pe care au creat-o, acest monstru DNA cu care santajeaza oameni. Terorizeaza judecatori, procurori, judecatori ai ICCJ, iau, iau declaratii de la oameni din arest, ii obliga. Ii forteaza, de asta v-am si rugat. ... Domne, mori cu dreptatea in mana.
Costel Casuneanu: Da nu va suparati. O sa mor cu dreptatea in mana ori ca...
Catalin Voicu: Domnu, asta e Romania lui Traian Basescu si daca vreti si nu ma credeti o s-o spun in plenul Parlamentului la microfon in seara asta ca sa nu aveti niciun dubiu.
Costel Casuneanu: Nu.Nu.Nu
Catalin Voicu: Asta-i Romania lui Traian Basescu, intelegeti? Bani, santaj, asta-i crima organizata nu automatu' pe strada! Ca-ti vine sa iesi cu arma in mana la un moment dat pe strada sa nu mai tii cont de nimic. Ca nici in '89 nu au fost abuzuri si atrocitati, domne', santaj pe fata.
Florin Casuneanu: Da, asta e.
..
Voicu: Mie imi tremura picioarele acuma. Sa traiti, sa traiti!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.