Printre actele normative adoptate de Cabinetul Tariceanu in mare graba saptamana trecuta s-a strecurat si o ordonanta de urgenta prin care o parte din Casa Poporului este data spre folosinta gratuita Ministerului Administratiei si Internelor. Executivul a dispus, prin OUG 90/2005, trecerea gratuita a etajului noua al cladirii in ograda MAI, pentru functionarea Centrului de Cooperare Politieneasca Internationala, organism special infiintat pentru a sprijini activitatea ofiterilor de legatura romani la Centrul Regional pentru Combaterea Infractionalitatii Transfrontaliere (SECI).

Spatiul transferat sub jurisdictia ministerului condus de Vasile Blaga se gaseste in aceeasi zona a Casei Poporului in care functioneaza, de ani buni, sediul SECI si care, oricum, era cedata in mod gratuit Centrului Regional de catre Camera Deputatilor. Masura trasata de guvernanti fara o consultare prealabila cu responsabilii Palatului Parlamentului l-a iritat pe presedintele Camerei, Adrian Nastase, care, ieri, la sedinta Biroului Permanent al forului legislativ, le-a cerut reprezentantilor Aliantei D.A. sa blocheze adoptarea actului normativ cu pricina.

Liberalii si democratii din conducerea Camerei au fost luati prin surprindere de solicitarea liderului pesedist intrucat nu aveau nici cea mai vaga idee despre OUG 90/2005, mai ales ca documentul fusese depus la Senat. Adrian Nastase a aflat despre ordonanta Guvernului de la secretarul general al Camerei, Mihai Unghianu, care i-ar fi spus sefului sau ca puterea vrea sa treaca gratuit spatiul respectiv in proprietatea MAI.

Presedintele Camerei a acuzat Guvernul ca nationalizeaza Palatul Parlamentului. Dupa ce a studiat cu atentie textul, Alianta a explicat ca este vorba doar de acordarea gratuita a unui drept de folosinta pentru etajele respective, nicidecum de o schimbare a proprietarului acestora. Reprezentantii puterii au recunoscut insa ca Executivul ar fi trebuit sa se consulte, inainte de a emite ordonanta, cu presedintele Camerei si cu alti responsabili ai acestei institutii.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.