Opozitia va recurge iar la serviciile Curtii Constitutionale pentru a bloca initiativele deranjante ale Guvernului. Aceasta este ideea lansata de Nicolae Vacaroiu, presedintele Senatului, in prima zi a noii sesiuni parlamentare, convocata datorita ordonantelor de urgenta emise de Cabinetul Tariceanu la sfarsitul saptamanii trecute. "Din circa 48 de ordonante, dupa aprecierea mea, doar trei sau patru se incadreaza in prevederile constitutionale", s-a apucat sa catalogheze dinainte Vacaroiu, argumentand ca, potrivit legii fundamentale, "ordonante de urgenta se dau numai in situatii extraordinare, care nu sufera amanare".

Deranjat parca de faptul ca a trebuit sa se reintoarca asa grabnic la munca, dupa doar cateva zile de vacanta, Vacaroiu a apreciat ca Parlamentul se confrunta cu o situatie "unicat" si i-a avertizat pe guvernanti ca ii vor astepta si alte zile grele din partea PSD. "Sunt convins ca se va face si o sesizare a Curtii Constitutionale", a conchis presedintele Senatului, referindu-se la ordonantele care vizeaza revizuirea Constitutiei, modificarea structurilor guvernului si a drepturilor electorale, ori modificarea legii referendumurilor.

Sesiunea extraordinara se desfasoara pana in 29 iulie, cu posibilitatea prelungirii, in cazul in care alesii nu reusesc sa dezbata toate proiectele inregistrate.
Presedintele Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, s-a aratat ieri si el indignat de faptul ca sesiunea extraordinara a Parlamentului i-a stricat vacanta de vara. "Sesiunea extraordinara convocata la Camera Deputatilor este total nejustificata, iar deputatii au venit sa stea degeaba", a declarat Nastase dupa sedinta Biroului Permanent al Camerei.

"Stam sa ne jucam de-a Parlamentul cu ratificari de acorduri internationale din 2003 sau 2004. Nu este o treaba serioasa", a spus Nastase, aratand, totodata, ca deputatii, odata convocati la sesiune, vin in Bucuresti, nu au ce face in Parlament, dar, bietii, nici nu pot pleca in judete - "Vor sta degeaba aici pana joi, pleaca acasa si se vor intoarce luni pentru inca o jumatate de zi ca sa aprobe aceste reglementari". Nastase si Vacaroiu sunt cei care au semnat convocarea Parlamentului pentru ziua de ieri.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.