Vicepresedintele PDL Ioan Oltean a declarat ca este exclusa o eventuala fuziune intre PDL si UNPR - viitorul partid al independentilor - explicand ca cele doua formatiuni nu au aceeasi ideologie, PDL fiind de centru-dreapta, iar UNPR de centru-stanga.

Intrebat, intr-o emisiune la RFI, daca s-ar putea ca Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei (UNPR) sa fie "inghitit de PDL", pe modelul PLD, democrat-liberalul Ioan Oltean a spus: "Nu cred". "Observati ca e un partid de centru stanga, cel putin asa se autointituleaza, iar PDL e de centru dreapta, in consecinta din capul locului nu ne inscriem liniar pe aceeasi ideologie. Cred ca dorinta acestor parlamentari nu este de a se aseza, intr-un viitor mai apropiat sau mai indepartat, pe o ideologie de dreapta, ci de a se mentine ca un partid solid, aseza, pe o ideologie de stanga, acolo unde se pare ca PSD s-a indepartat evident", a explicat Oltean, transmite NewsIn.

De asemnea, intrebat daca exclude din start fuziunea dintre cele doua partide, Oltean a spus: "Categoric, asa cum stau lucrurile acolo, va asigur ca nu este gandita si nu se va intampla o fuziune intre cele doua formatiuni, daca se va constitui in mod cert un partid al gruparii independentilor din Parlament".

El a mai spus ca, atata vreme cat noul partid va sustine programul de guvernare al PDL, "va fi un partener respectat".

"Evident ca noul partid, care se va constitui prin efortul parlamentarilor independenti, va trebui sa ramana un partener de guvernare pentru PDL. Atata timp cat politica partidului se va inscrie in linia generala a actului de guvernare pe care PDL il sustine, va fi un partener de guvernare respectat si apreciat. Ne intereseaza ca programul de guvernare al PDL sa fie pus in aplicare", a subliniat democrat-liberalul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.