Mircea Geoana, presedintele PSD: "Incetarea jocului de-a demisia"

"In plina criza a inundatiilor, in plina criza a integrarii europene, PSD considera ca Romania are nevoie de stabilitate politica. Jocul de-a demisia trebuie sa inceteze. Pozitia noastra despre Guvernul Tariceanu ramane neschimbata: un guvern care in sase luni de guvernare si-a dovedit incompetenta, dar intr-un moment de criza dramatica pentru tara este nevoie de guvernare, si intre doua rele preferam sa alegem raul mai mic.

PSD considera in acest moment ca mai important decat orice altceva este depasirea crizei inundatiilor si depasirea crizei integrarii europene. Anuntul premierului Tariceanu speram ca marcheaza incetarea jocului de-a demisia. Este evident ca discutiile de la Bruxelles au avut o contributie in decizia premierului Tariceanu. Inca nu este tarziu sa salvam data de integrare a Romaniei, este o sansa pe care nu avem voie sa o ratam."

Augustin Bolcas, deputat PRM: "Un gest de lasitate"

"Eu cred ca Tariceanu nu mai stie din ce functie sa-si dea demisia. Daca ar fi fost administrator de bloc, inteleg, dar asemenea dispret fata de institutiile statului eu nu il inteleg. Nu am cum sa sustin un guvern care cade singur. Este un gest de mare lasitate pentru ca fuge de raspundere si toata lumea va sufla usurata ca am scapat de ei. Asta se cheama marea brambureala."

Bogdan Ciuca, purtatorul de cuvant al Partidului Conservator: "Se realizeaza ceea ce trebuie pentru tara"

"Este un gest politic responsabil. Noi vom sustine in parlament guvernul, pentru ca este o atitudine care demonstreaza ca au fost depasite interesele personale, de grup sau de imagine si se realizeaza ceea ce trebuie pentru tara. Gestul este unul pentru stabilitate, pentru a demonstra ca Romania este o tara guvernabila."

Marko Bela, presedinte UDMR: "Este o decizie buna"

"UDMR a spus de mai multe ori ca nu este nevoie de alegeri anticipate pentru a rasturna decizia Curtii Constitutionale. Momentul nu era oportun. Ma bucur ca atat premierul, cat si PNL si PD au cazut de acord. Noi am fi fost oricum solidari cu ei, dar nu am fi fost deloc entuziasmati. Costurile politice, sociale si chiar morale ar fi fost extrem de mari."


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.