Agentia Nationala de Integritate s-a sesizat din oficiu in cazul lui Gigi Becali in urma unui articol publicat in presa, potrivit caruia Becali este actionar la o firma care nu este mentionata in declaratiile de avere si de interese, informeaza luni Realitatea Tv.

Potrivit unui articol publicat in "Ziua Veche", Becali a recunoscut acum doi ani, raspunzand unei intrebari adresate de presa, ca este patronul "din umbra" al SC Leoser SA, dar in declaratiile de avere si de interese din 29 iulie 2009, depuse cand Becali a devenit europarlamentar, nu exista nicio referire la aceasta societate comerciala. In plus, potrivit publicatiei, europarlamentarul a acordat doua imprumuturi actionarilor Leoser - de 15 si 12 milioane de euro.

La Registrul Comertului, spun ziaristii de la "Ziua Veche", actionarii Leoser SA sunt Vasile Geambazi (nepotul lui Becali), Horia Culcescu (finul lui Becali) si Marin Culcescu.

Europarlamentarul Gigi Becali este cercetat in prezent de procurori intr-un dosar intocmit in urma altei sesizari a Agentiei Nationale de Integritate. ANI s-a sesizat din oficiu, in mai 2009, cu privire la declaratiile de avere depuse de Gigi Becali pentru alegerile parlamentare si europarlamentare, iar din verificari au rezultat indicii privind savarsirea infractiunii de fals in declaratii. Surse din institutie au declarat la acel moment, pentru NewsIn, ca ANI a sesizat Parchetul dupa ce s-a constatat ca declaratia de avere depusa la BEC este identica cu cea de anul trecut, nefiind mentionate veniturile obtinute din tranzactii. Potrivit acelorasi surse, in declaratia de avere depusa la Biroul Electoral Central (BEC) nu apar, de exemplu, veniturile obtinute din vanzarea unui teren catre McDonald's, tranzactie pe care insusi Becali ar fi facut-o publica.

Initial, sesizarea ANI a intrat in competenta procurorilor de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1, dar dupa ce Gigi Becali a devenit europarlamentar, dosarul a fost declinat la Parchetul General.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.