Presedintele Traian Basescu a semnat ieri decretul de promulgare a Legii privind reforma in domeniile proprietatii si justitiei, precum si unele masuri adiacente, dupa ce Curtea Constitutionala a raspuns sesizarii sale, aratand ca legea este acum conform cu Constitutia. Legea justitiei a constituit motivul invocat de premierul Calin Popescu Tariceanu pentru anuntata demisie, retrasa ieri. Dupa ce si-a asumat raspunderea in Parlament pe acest act normativ, tocmai pentru a evita orice modificare adusa formei dorite de Guvern, Curtea Constitutionala a sesizat ca patru articole sunt neconstitutionale, iar legea s-a intors in Parlament.

Premierul s-a declarat extrem de dezamagit de modificarile aduse de Parlament, acuzand ca nu poate face reforma in justitie fara schimbarea sefilor de instante, pentru care voia sa introduca concursul, si si-a anuntat intentia de a demisiona, astfel incat in urma alegerilor anticipate sa se asigure o majoritate parlamentara care sa faca reforma in justitie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.