La primul termen al procesului in care Ion Diaconescu cere statului roman daune de 18 mil. de euro pentru condamnarile politice suferite in comunism, avocata fostului lider taranist a depus la dosar un nou set de documente, obtinute din arhiva CNSAS.

Printre documentele obtinute pe 17 martie din arhiva Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) se numara sentinta penala in baza careia Diaconescu a fost condamnat la inchisoare, precum si la confiscarea totala a averii si bunurilor acestuia. Avocata a depus si mandatul de arestare, ordinul de incarcerare, documente referitoare la munca fortata depusa la minele de plumb, ordinul de eliberare din penitenciar, precum si documentele de stabilire si de ridicare a domiciliului fortat, dupa eliberarea din penitenciar. In noul set de documente se gasesc si cupoane de pensie ale lui Diaconescu, transmite NewsIn.

La iesirea din sala de judecata, avocata Luminita Ciorbea, il reprezinta pe Ion Diaconescu, a declarat ca toate documentele depuse vineri au greutate in rezolvarea litigiului. De asemenea, in legatura cu bunurile confiscate de comunisti, avocata a precizat ca nu a reusit sa identifice un document din care sa reiasa ce obiecte au fost ridicate si unde se afla acestea. Pe de alta parte, Luminita Ciorbea a precizat ca Diaconescu si-ar dori recuperarea unor fotografii cu membri ai familiei, cu Ion Mihalache, Corneliu Coposu si Iuliu Maniu, precum si a unor carti si icoane.

Pentru ca procurorul de sedinta si reprezentantul Ministerului Finantelor Publice sa ia la cunostinta de noile actele depuse la dosar, instanta a amanat dezbaterile in acest proces pentru 28 mai.

Ion Diaconescu nu a fost prezent la termenul de vineri. [Ion Diaconescu cere Romaniei despagubiri de 18 milioane de Euro]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.