Secretarul general al PNL Radu Stroe a declarat joi, pentru NewsIn, ca a primit demisia lui Cristian Anghel din partid, dupa ce primarul municipiului Baia Mare a fost condamnat la inchisoare.

Potrivit lui Stroe, demisia este datata 17 martie 2010, dar a fost primita la sediul central in cursul zilei de joi, 18 martie.

Primarul municipiului Baia Mare, Cristian Anghel, a fost condamnat la doi ani si sase luni de inchisoare cu executare, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, transmite corespondentul NewsIn.

Sentinta este definitiva si a fost data de magistratii Curtii de Apel Cluj. Purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Cluj, Claudia Ilies, a declarat ca sentinta este executorie.

In iulie 2008, magistratii Tribunalului Maramures au decis ca primarul municipiului Baia Mare, Cristian Anghel, sa fie achitat pentru infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice pentru care fusese trimis in judecata la sfarsitul lunii septembrie 2007 de procurorii DNA. Procurorii au atacat cu recurs decizia Tribunalului Maramures, iar miercuri Curtea de Apel Cluj a decis ca primarul sa execute doi ani si sase luni de inchisoare.

Cristian Anghel a fost acuzat ca in perioada 2004 - iulie 2006, in calitate de primar, ar fi determinat achizitionarea de catre Primaria Baia Mare, la un pret supraevaluat, a unui imobil situat pe strada Horea 46 A, avand ca destinatie locuintele sociale, prejudiciind bugetul municipiului Baia Mare cu suma de 394.500 euro.

Procurorii anticoruptie au mai sustinut atunci ca, desi avea posibilitatea sa achizitioneze imobilul cu suma de 150.000 euro, primarul l-ar fi cumparat cu 544.500, diferenta reprezentand paguba produsa in dauna bugetului municipiului Baia Mare.

Consiliul Local Baia Mare, a cerut, miercuri seara, magistratilor, amanarea cu 60 de zile a punerii in executare sentintei Curtii de Apel Cluj, prin care primarul Cristian Anghel a fost condamnat pentru coruptie, pentru a-i permite acestuia sa-si predea gestiunea.

Top 10 primari penali


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.