Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat joi la Conferinta Nationala a Organizatiei Pensionarilor PSD ca independentii sunt oameni fara decenta, care alearga dupa posturi si dau dovada de "oportunism curat, fripturism", iar infiintarea partidului lor este o diversiune a PDL.

Iliescu a afirmat ca independentii "s-au folosit de partid", iar cand au constatat ca nu mai sunt la guvernare au plecat pentru pozitii in Guvern. "Toata aceasta diversiune cu fugarii, cu oamenii care nu au picioarele ancorate in realitatile vietii. Sunt gata sa alerge dupa posturi, dupa avantaje, nu le mai place ca nu mai sunt la guvernare, le placeau functii de ministri. Trebuie tratati ca atare, astia sunt oameni fara demnitate, fara decenta. Este oportunism curat, fripturism, lupta pentru pozitii avantajoase si pentru functii. Sa fie foarte clar ca aceasta grupare a independentilor, vor sa faca si un partid, am auzit ca cocheteaza sa adere la struturile Partidului Socialist European. Ce fel de stanga reprezinta asemenea oameni? Ce este in mintea lor? ", a spus Iliescu, precizand ca "asemenea oameni nu pot sa prezinte nici seriozitate, nici incredere".

Liderul onorific al PSD si-a indreptat apoi tirul atacurilor asupra celor din PDL, despre care a spus ca sunt caracterizati de "brambureala mentala". "Avem o guvernare pedelista. Astia s-au rupt din FSN, erau pana si in PES si s-au schimbat peste noapte. (...) Ce e in capul unor oameni care nu mai stiu ce sunt din punct de vedere ideologic si ca exprimare? Asa se explica aceasta brambureala totala si mentala si in actiunea lor politica. Pentru ca au trecut dintr-o barca in alta si s-au amestecat complet in gandirea lor ce interese reprezinta de fapt", a mai spus fostul sef de stat, transmite NewsIn.

Iliescu a mai sustinut ca actiunea de modificare a Constitutiei, infiintarea partidului independentilor si actiunea de revocare a presedintelui Senatului, Mircea Geoana sunt diversiuni ale PDL. "Diversiunile la care asistam in ultima vreme sunt gandite tocmai ca sa distraga atentia oamenilor de la necazurile zilnice. Cetatenii se zbat cu nevoile, nu le ajung banii pentru hrana, pentru medicamente, ei (politicienii de la putere, n.r.) inventeaza de fiecare data tot felul de teme care sa distraga atentia cetateanului de la problematica care il preocupa nemijlocit", a sustinut Iliescu.

El a apreciat ca actuala forma a Constitutiei este una "buna", dar sunt necesare "mici corective". "Ajustari se impun, dar nu te joci cu Constitutia. Si noi din pacate am cam cazut prada acestei diversiuni al lui Basescu, care a facut din ideea de modernizare a statului si modificarea Constitutiei o chestie demagogica. Si am cam cazut in cursa lui cu referendumul, care acum devine o obligatie pentru Parlament, este referendum popular. Deci trebuie sa stim sa pastram carma asa cum trebuie si o pozitie explicita din acest punct de vedere", a spus liderul PSD.

In ceea ce priveste actiunea de revocare a lui Geoana, Iliescu a sustinut ca este "un atac la democratie, la Constitutie si Parlament" din partea PDL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.