Presedintele PSD Victor Ponta a declarat joi ca partidul pe care il conduce sprijina impozitul diferentiat si neimpozitarea pensiilor mici, criticandu-l pe Emil Boc pentru declaratiile sale fata de "pensiile nesimtite".

"Cred foarte mult ca social-democrat ca important este si in momente de criza, ca si in momente de prosperitate, sa fim solidari si echilibrati. (...) Impozitarea diferentiata a veniturilor este solutia social-democrata pentru a indeparta inegalitatile", a spus Ponta, prezent la Conferinta Organizatiei de Pensionari a PSD.

Liderul PSD a mai spus ca cea mai buna solutie in aceste momente de criza este ca impozitul diferentiat sa fie combinat cu neimpozitarea pensiilor foarte mici. "Cei care au pensii mai mici sa plateasca un impozit mai mic, iar cei care au pensiile foarte mici sa nu plateasca niciun impozit", a explicat Ponta, transmite NewsIn.

Social-democratul s-a folosit de prilej pentru a-l critica pe primul ministru, Emil Boc si declaratiile sale potrivit carora problemele economice ale Romaniei sunt provocate de numarul mare de pensionari, fata de cel al persoanelor active, spunand ca Boc vrea sa ii scoata pe pensionari din Romania si "sa ii ucida in proprile case".

"Sunt de acord ca exista pensii exagerate. Nu cred ca exista vreo pensie nesimtita, asa cum vorbeste domnul Boc. Cred ca salariul pe care il primeste domnul Boc si ministrii sai pentru ceea ce fac in Romania, acelea sunt salarii nesimtite", a spus Ponta, completand ca in Romania exista o "jungla portocalie".

Victor Ponta a mai criticat si principiul contributivitatii, "de care tot vorbeste domnul Boc pe la televizor, dar nu cred ca il intelege foarte bine", spunand ca este o masura de dreapta, care, pentru a functiona, trebuie cuplat cu principiul solidaritatii.

"Poate fi aplicat la pensiile private, la depuneri la banca, dar eu cred ca principiul contributivitatii intr-o societate corecta trebuie sa fie echilibrat cu principiul solidaritatii. (...) Pensia este de fapt o intelegere de onoare, corecta, intre un om care munceste in Romania si tara pentru care munceste", a conchis Ponta.

La Conferinta Organizatiei Pensionarilor PSD participa presedintele partidului, Victor Ponta, presedintele de onoare, Ion Iliescu, presedintele CN Adrian Nastase, secretarul general Liviu Dragnea si fostul lider Mircea Geoana. Organizatia de pensionari isi va alege joi conducerea, candidatii fiind actualul presedinte, Mircea Rizoiu, si fostul deputat Napoleon Antonescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.