Presedintele CN al PSD, Adrian Nastase, constata ca Traian Basescu are in continuare o obsesie politica fata de persoana sa, la care face referire si in lipsa, si explica faptul ca presedintele l-a atacat mereu pentru a crea perdele de fum care sa-i acopere propriile probleme.

Social-democratul precizeaza pe blogul sau ca, intors din Franta, a vrut sa vada detalii despre consultarile de marti de la Palatul Cotroceni, constatand ca Traian Basescu nu este deloc preocupat de Constitutie, temele sociale sau economice. "Singura lui obsesie ramane, invariabil, dar si regretabil, Adrian Nastase. Faptul ca a facut referiri la mine, chiar si intr-un moment in care se discuta cu totul altceva, dovedeste ca Basescu are, in continuare, o obsesie politica", subliniaza Nastase.

Adrian Nastase arata ca pana acum era acuzat ca se refera foarte des la Traian Basescu, explicatia sa fiind mereu ca face asta pentru ca seful statului nu se abtine sa-si indrepte mereu atentia "sau institutiile pe care le controleaza" asupra sa. "Poate asa veti intelege mai bine cum s-au derulat ultimii ani pentru mine. Eu am fost nevoit sa vorbesc despre Basescu dintr-un singur motiv - ocupa functia de presedinte si este prezent, fie ca vrem sau nu, in viata noastra. El insa nu este in aceeasi situatie. Cu toate astea, fie in campania pentru prezidentiale, fie atunci cand era atacat un membru al familei sale, fie la intalnirile cu partidele politice sau in anumite cercuri cu oameni politici din strainatate, a continuat sa ma atace si sa lanseze minciuni in legatura cu mine - public sau in intalniri restranse. Are aceasta "obsesie" tot mai ciudata, fiindca deja nu mai este explicabila politic", sustine Nastase. Motivul acestor referiri, opineaza social-democratul, este de ordin practic, Basescu dorind mereu sa creeze perdele de fum pentru a-si acoperi propriile probleme, relatia sa cu justitia fiind mereu complicata, transmite NewsIn.

"Si cand fugea de rezultatele controalelor facute la Primarie. Sau de rezultatele anchetelor Curtii de Conturi. Sau, pur si simplu, de procurori, incercand sa se acopere cu diverse forme de imunitate. Mai intai, parlamentara (celor care vor replica spunand ca si-a dat demisia din functia de parlamentar, le aduc aminte ca a fost doar un gest de imagine, legat nu de Flota, ci de casa cu sapte camere obtinuta fara a avea dreptul, dupa cum se arata in Raportul Comisiei de ancheta privind locuintele), iar apoi prezidentiala", mai arata Nastase, precizand ca imunitatea ii este atat de "draga" presedintelui incat s-a pretat si la fraude electorale pentru a o pastra si intrebandu-se ce va face Traian Basescu in viitor pentru a nu se discuta despre problemele sale reale.

Revenind la referirea facuta de Basescu la el, marti, la consultarile de la Cotroceni, Nastase a aratat ca ceea ce este mai grav in acea interventie este ca prin referirea la "procurorul" care ar fi trebuit sa il "ia", presedintele confirma inca odata faptul ca dosarele sale sunt politices si sunt pornite de el. "Asta a fost intentia lui, de la inceput, si, de aceea a incercat sa foloseasca in acest scop un procuror ceausist - Monica Macovei - si un procuror obedient, la DNA, Daniel Morar. Pentru ca nu poate sa-si tina gura, Basescu a devoalat, de fapt, ce a incercat in acesti ani. Trist…Asta e seful statului roman. Cel care vrea "sa inceapa modernizarea statului", noteaza Nastase pe blog. Presedintele Consiliului National al PSD a criticat si faptul ca Basescu a jignit partidele punandu-le laolalta cu "dezertorii", angajandu-se in acelasi timp sa nu mai sprijine traseismul politic chiar in ziua cand o deputata de la PSD este atrasa in zona viitorului partid prezidential.

"Unii spun ca Basescu e bolnav cu ficatul. Nu cred ca acolo e problema. Din pacate, problemele lui genereaza probleme pentru toti romanii care inca mai stau in tara", a conchis social-democratul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.