Secretarul Senatului, democrat-liberalul Orest Onofrei, a declarat marti la Realitatea FM ca se va ajunge ca Mircea Geoana sa fie scos afara din sala de chestori, daca va continua sa blocheze demersul PDL de revocare a sa din functia de presedinte al acestei Camere.

Orest Onofrei a declarat ca, pana acum, Senatul a avut o activitate linisitita, numai ca in prezent in aceasta Camera "avem subiectul in care Mircea Geoana, probabil nascut sub zodia violet, se duce la vale si mai se tine de ce-a mai ramas". "Inchipuiti-va ca Mircea Geoana a inventat o functie, singura de fapt, pe care si-a aroga, care, odata pus in ea, nu poate fi schimbat sub nicio forma, probabil nici daca mori macar nu poti fi schimbat", a mai descris senatorul PDL atitudinea pesedistului, transmite NewsIn.

El a aratat ca PDL nu va renunta la demersul sau de revocare a lui Mircea Geoana. "Conform Regulamentului si procedurilor, noi incercam sa punem pe ordinea de zi si Biroul Permanent aproba. Daca nu, solicitam in plen acelasi lucru pe care l-am facut si saptamana trecuta. Nu se poate ca presedintele Senatului sa blocheze activitatea la nesfarsit", a explicat senatorul PDL.

Intrebat ce poate face PDL in conditiile in care e de asteptat ca Geoana sa faca tot posibilul pentru eludarea procedurii, Onofrei a raspuns in gluma: "Pana la urma o sa ajungem, conform Regulamentului, sa punem chestorul sa-l scoata afara din sala. Pana la urma, daca alta solutie nu exista? Asa ar trebui sa facem. In Regulament scrie asa, ca o persoana care nu respecta Regulamentul si tulbura sedinta, chestorii il poftesc frumos afara".

"Sa nu va bateti ca in Taiwan", a fos replica unui moderator. "Daca nu vrea sa iasa (din sala, n.r.), ajungem ca-n Taiwan", a raspuns democrat-liberalul in acelasi ton.

Cererea de suspendare a fost, din nou, respinsa

Senatorii PDL au cerut, in cadrul Biroului Permanent de marti, introducerea pe ordinea de zi a solicitarii de revocare a presedintelui Senatului, Mircea Geoana, insa propunerea a fost respinsa, potrivit unor surse participante la sedinta.

Sapte senatori au votat impotriva introducerii cererii PDL pe ordinea de zi a Biroului Permanent, iar sase au votat pentru discutarea acestei probleme.

Revocarea - Razboiul Stelelor

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat marti ca noua solicitare a PDL de a se discuta in Biroul Permanent cererea de revocare a sa din functie a fost refuzata, fiind "neregulamentara", aratand ca se asteapta la o repetare a "scenariului" din plen de miercurea trecuta.

"Este Razboiul Stelelor, episodul doi, sau cat este. Scorul este acelasi. Este evident ca persistenta colegilor din arcul majoritar in obsesia lor de a ma inlocui se loveste de aceleasi impedimente de natura constitutionala, regulamentara si de minima decenta politica", a declarat Geoana.

Social-democratul a explicat ca cererea a fost refuzata, deoarece Regulamentul prevede ca o solicitare de revocare din functie a presedintelui Senatului poate fi depusa o singura data intr-o sesiune parlamentara, ea fiind deja transata in Biroul Permanent de saptamana trecuta. Geoana a precizat ca solicitarea depusa in Biroul Permanent de marti a fost semnata tot de 52 de senatori, dar numele lor difera, astfel incat este vorba despre o noua cerere. "Daca doresc sa mai revina, ii invitam cu placere in sesiunea de toamna", a spus Geoana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.