Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat ca planul de inlaturare a lui Mircea Geoana de la sefia Senatului dezvaluie "tentatia totalitara" a PDL, dorinta de a elimina opozitia si de a controla toate institutiile statului.

"Chestiunea reflecta altceva. Aceasta tentatie totalitara, partidul prezidential sa fie in toate si sa aiba sub controlul sau toate institutiile statului. Asta este chestiunea care reflecta de fapt aceasta actiune impotriva domnului Geoana. Asta este atac la adresa Constitutiei si a Regulamentului Parlamentului. Presedintii celor doua Camere sunt alesi pentru tot mandatul de patru ani. E regula instituita in functionarea acestei institutii (...) Deci vadeste direct tocmai aceasta tentatie de a elimina opozitia din toate si de a avea sub control toate institutiile", a declarat Iliescu la Antena 3, potrivit NewsIn.

Fostul sef de stat crede ca nu ar trebui sa existe o preocupare fata de faptul ca Mircea Geoana ar putea sa asigure interimatul, daca presedintele Basescu ar fi in incapacitate de a-si exercita functia. "Asta e o chestie mai putin importanta, pentru ca am avut un interimat de o luna de zile, domnul Vacaroiu a exercitat aceasta functie. Si s-a vazut ca n-a fost un pericol pentru tara, pentru continuitate si nu a atentat cu nimic la atributiunile institutiei prezidentiale", a spus Iliescu, aratand ca el nu crede in teoria ca PDL vrea sa-l inlature pe Geoana de teama ca acesta va ajunge la un moment dat presedinte interimar.

Iliescu mai declarat ca presedintele Basescu ar trebui sa fie transparent daca ar avea probleme de sanatate. "In toata lumea este o obligatie chiar sa se prezinte intr-o informare publica momentele de control al sanatatii sau cand sunt anumite situatii deosebite si masurile care se iau.
Eu am avut o operatie de colecist, am informat public despre acest lucru...", a aratat liderul PSD.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.