Biroul Permanent a decis marti sa scoata de pe ordinea de zi a sedintei solicitarea PDL pentru revocarea presedintelui Senatului, Mircea Geoana, au declarat pentru NewsIn surse participante la intalnire.

Pentru discutarea solicitarii s-au pronuntat reprezentantii PDL si UDMR, iar pentru scoaterea de pe ordinea de zi cei ai PSD si PNL. Cel care a propus scoaterea de pe ordinea de zi a fost pesedistul Ioan Chelaru, chestor al Senatului.

Geoana face cartile Senatului

Geoana a fost intrebat daca va supune votului pentru introducerea pe ordinea de zi a plenului Senatului de miercuri solicitarea PDL pentru revocarea sa. "Voi respecta Constitutia si Regulamentul Senatului", a raspuns Geoana, sugerand ca nu va accepta demersul PDL.

De asemenea, el a argumentat ca Biroul Permanent al Senatului a decis sa scoata solicitarea PDL de pe ordinea de zi a sedintei de marti a conducerii acestei camere a Parlamentului, deoarece este neregulamentara si neconstitutionala. "Din punctul de vedere al majoritatii exprimate prin vot astazi, solicitarile avansate de grupul PDL cu sustinerea unor senatori si din alte grupuri parlamentare, cu privire la revocarea presedintelui Senatului a fost considerata de catre o majoritate a Biroului Permanent ca fiind inadmisibila pe motive legate de nerespectarea Constitutiei, a deciziilor CCR si implicit a Regulamentului Senatului. De aceea, aceste documente nu au fost introduse pe ordinea de zi a Biroului, evident existand o linie clara de demarcatie intre pozitia exprimata de reprezentantii PSD, PC, respectiv PNL pe de o parte si a grupului PDL, sustinut si de UDMR pe de alta parte. De aceea, din punctul meu de vedere cererea de discutare a acestui tip de probleme, in conditiile in care CCR a infirmat procedura de revocare, este inadmisibila pe fond", a declarat Geoana.

Criticile lui Diaconescu

Senatorul independent Cristian Diaconescu afirma ca Mircea Geoana a gresit intrand, prin actiunile lui de la Senat, in logica de indepartare a independentilor din viata politica, insa ex-pesedistul a refuzat sa spuna daca va vota pentru revocarea fostului sau coleg de partid.

"Dupa parerea mea, Mircea Geoana a gresit intrand in siajul, uneori cu o exprimare de un primitivism care pe mine ma stupefiaza, in directia excluderii acestor parlamentari de la viata politica. Si daca partidele politice au din frica o reactie atat de violenta - sau unii reprezentanti ai lor - nu inteleg pe celelalte componente, mai ales in ce priveste componenta parlamentara, de ce Mircea Geoana a intrat in aceasta logica. (...) Acum ne aflam intr-un moment cand practic, pritr-o decizie luata la Senat, colegii independentii au fost exclusi practic din viata parlamentara. Si nu stiu unde in Constitutie scrie asa ceva sau cine iti da dreptul sa ai o astfel de abordare", a declarat Diaconescu la Realitatea FM.

Senatorul a precizat ca aceste critici pe care i le aduce acum lui Geoana nu au legatura cu sustinerea pe care i-a acordat-o acestuia la congres. "Ceea ce s-a intamplat la Congres tine de cu totul si cu totul altceva. Tine de o aritmetica interna a PSD, pe care fiecare a vazut-o intr-o perspectiva proprie", a explicat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.