Curtea Constitutionala a acceptat ieri modificarile aduse de Parlament articolelor din legile justitiei pe care judecatorii Curtii le declarasera neconforme cu legea fundamentala si au trimis actul normativ presedintelui spre promulgare. Judecatorii au stabilit bunaoara ca sintagma "varsta de pensionare prevazuta de lege" se refera la o viitoare reglementare juridica si ca magistratii aflati in functie pot fi mentinuti in activitate.

Pachetul de legi privind reforma in justitie sta la baza crizei politice care a dus la declansarea alegerilor anticipate. Premierul Calin Popescu Tariceanu si-a anuntat intentia de a demisiona din functie dupa ce articole din pachetul pe care si-a asumat raspunderea in Parlament, tocmai pentru a-l feri de modificari, au fost declarate neconstitutionale. Textele in litigiu au fost modificate saptamana trecuta de catre parlamentarii juristi, iar Tariceanu s-a declarat extrem de dezamagit de modificarile aduse aratand ca principiile dorite de Guvern, legate de independenta si reformarea Justitiei, nu se mai regasesc in lege, drept pentru care isi mentine demisia.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.