Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat sambata ca liberalii pot colabora la guvernare sau in opozitie cu PSD, daca "interesul public o impune", dar exclude varianta colaborarii cu PDL, inlaturarea acestei formatiuni de la guvernare fiind o "prioritate strategica" pentru PNL.

Antonescu a anuntat ca principalele trei obiective pentru PNL pana in 2012 sunt obtinerea a peste 30% la alegerile parlamentare, consacrarea ca titular al dreptei politice romanesti si accederea la guvernare in postura de partid principal. "Este evident ca asumarea acestor obiective presupune confruntarea cu celelalte partide mari, PSD si PDL, si rasturnarea actualului raport de forte", a precizat Antonescu, citat de NewsIn.

Liderul PNL a explicat ca strategia liberalilor pleaca de la ideea ca PDL este principalul adversar al liberalilor, configurandu-se ca un pericol la adresa statului de drept. "PDL reprezinta o sinteza toxica a malformatiilor democratiei romanesti, o expresie a degenerarii sistemului", a spus Antonescu.

El a subliniat faptul ca orice colaborare cu PDL este "exclusa" si prioritatea PNL este inlaturarea democrat-liberalilor de la putere. "Nu este admisibila colaborarea cu un fals partid de dreapta. (...) ?nlaturarea de la putere a partidului stat este o prioritate strategica a PNL" a continuat liberalul.

Pe de alta parte, Antonescu a spus ca PSD este un "adversar fundamental" din punct de vedere ideologic al PNL, confruntarea fiind naturala, dar nu exclude colaborarea in opozitie sau la putere daca "interesul public o impune".

"Confruntarea cu stanga este naturala pentru PNL intr-un sistem democratic, dar logica democratica nu exclude posibilitatea colaborarii la guvernare sau in opozitie chiar si cu un partid de stanga, atunci cand interesul public o impune", a spus Antonescu.

"PNL nu a fost si nu trebuie sa fie un partid de sefi si baroni, un partid al imbogatitilor tranzitiei sau ai carieristilor de profesie. PNL trebuie sa fie un partid al oamenilor liberi, asociati si actionari intr-o institutie a carui istorie si onoreaza si ii obliga la onoare. Un partid al elitelor, dar nu exclusivist", a conchis seful PNL.

Antonescu si-a prezentat sambata, in timpul Congresului, lista sa de candidati precum si motiunea pe care o va supune votului delegatilor, continand bilantul PNL in acest moment si obiectivele principale pentru urmatorul mandat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.