Crin Antonescu si Ludovic Orban sunt singurii care si-au depus candidatura pentru sefia PNL pana la termenul limita impus de noul Statut, in timp ce omul de afaceri liberal Viorel Catarama, care anuntase ca vrea sa participe in cursa, nu a mai depus documentele necesare.
Secretarul general al PNL Radu Stroe a declarat sambata, pentru NewsIn, ca pana la termenul limita de depunere a candidaturilor - cu trei ore inainte de inceperea Congresului - si-au depus oficial documentele Crin Antonescu si Ludovic Orban, in timp ce Viorel Catarama nu si-a reinnoit candidatura dupa noul Statut. Principala conditie de inscriere este depunerea listei cu care candidatul face echipa si care trebuie sa-i includa pe cei 32 de membri ai BPC, plus cei sase membri supleanti, porivit NewsIn.

Conform Statutului in vigoare, Catarama nu mai are posibilitatea de a candida, pentru ca nu-si poate anunta direct candidatura in plenul Congresului.

In finalul noului Statut, adoptat vineri in Congres Extraordinar, sunt prevazute si reglementari pentru alegerile din 5-6 martie 2010. Astfel, Congresul Extraordinar care a aprobat Statut (din 5 martie - n.r.), poate convoca un singur Congres Ordinar (pe 6 martie - n.r.) in termen de minimum 12 ore de la hotararea de convocare. Congresul Ordinar astfel convocat se va desfasura cu aceiasi delegati stabiliti pentru Congresul Extraordinar care face convocarea.

Depunerea candidaturii pentru functia de presedinte al PNL, precum si lista de membri ai Biroul Politic Central, se va face de candidatul pentru functia de presedinte la secretariatul general al PNL, cu minimum 3 ore inainte de deschiderea lucrarilor Congresului Ordinar si va fi insotita de declaratii scrise de acceptare a prezentei pe lista ale membrilor Biroului Politic Central propusi de acesta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.