Pe linga numeroasele plecari din PNL, din ultima perioada, liberalii vorbesc tot mai insistent de inca una, destul de grea: e vorba de vicepresedintele Teodor Melescanu.

Acesta nu va ingrosa, insa, din informatiile Inpolitics, tabara independentilor, ci va iesi din politica in favoarea unui post mai mult decit onorant, acela de judecator la Curtea Constitutionala.

Fostul lider al ApR, jurist de formatie, ar urma sa fie desemnat de Senat pentru postul de judecator in locul lui Nicolae Cochinescu, al carui mandat de noua ani expira in luna iunie, alaturi de cel al presedintelui Curtii, Ioan Vida, numit de catre Camera Deputatilor.
Cititi mai multe in Inpolitics.

Melescanu a precizat ca decizia PNL trebuie luata atat prin negocieri cu PSD, dar si cu PDL, care detine majoritatea in cele doua camere ale Parlamentului. "Am primit aceasta oferta de a deveni judecator CCR in perioada guvernarii PNL si atunci am spus ca ma voi gandi asupra acestei posibilitati. Acum expira trei mandate de judecatori ai CCR, in locul carora urmeaza sa fie numiti cate un judecator din partea Presedintiei, Camerei Deputatilor si Senatului. Partidul inca nu a luat o decizie in acest sens, dar va trebui sa urmeze discutii atat cu PSD, cat si cu PDL, deoacere acestia detin majoritatea parlamentara, fara de care nu am putea avea succes de cauza", a declarat Melescanu.

El a precizat ca indeplineste conditia impusa de Constitutie pentru a putea fi numit judecator, respectiv 18 ani de activitate in domeniul juridic. Melescanu a afirmat ca de 19 ani de zile este profesor universitar de drept international la Facultatea de Stiinte Politice a Universitatii din Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.