"Din punctul meu de vedere orice alt subiect in afara de cel al inundatiilor, inclusiv cel privind demisia Guvernului este inchis. Chiar si cele privind cultura le-am declarat inchise", a declarat ministrul Culturii Mona Musca, punand astfel pe plan secund actiunile politice ale Executivului condus de Calin Popescu Tariceanu.

Ea a incercat insa sa nu minimalizeze actiunile sefului sau pe linie de partid, mai exact demisia pe care si-o va prezenta imediat dupa revenirea de la Bruxelles, si si-a nuantat putin discursul: "Sunt importante si bataliile politice, dar nu in acest moment". De altfel, implicarea in criza inundatiilor se afla printre criteriile care vor stabili la un moment dat cine mai ramane pe liste daca vor fi declansate alegeri anticipate. Parlamentarii PNL ar trebui sa prezinte saptamana aceasta pe langa un raport al activitatii lor legislative si unul al modului in care au incercat sa rezolve problemele provocate de inundatii in circumscriptiile in care au fost alesi.

Problemele privind inundatiile si efectele lor nu vor abate insa din drumul anticipatelor Alianta D.A. In acest sens, Musca este de parere ca primul ministru trebuie sa-si tina promisiunea, prezentandu-si demisia, dar fara sa abordeze acest subiect prioritar in raport cu pagubele provocate de inundatii.

"Isi da demisia, pentru ca a promis, dar atentia trebuie sa ramana focusata pe inundatii. Indiferent ce fac cu demisia sau cu altceva, trebuie sa treaca pe planul 10", a subliniat Mona Musca. Intrebata daca a abordat acest punct de vedere si in sedinta conducerii PNL, ea a punctat ca a discutat acest subiect si cu premierul Calin Popescu Tariceanu. Incercand sa delimiteze inca o data probleme pe care le are actualul Executiv cu pagubele provocate de inundatii de deciziile politice pe care le ia Alianta, Mona Musca a spus ca deciziile privind demisia Guvernului si declansarea alegerilor anticipate pot fi rezolvate pe "cale rapida" fara sa afecteze actiunile de ajutorare a sinistratilor. Ieri seara, liberalii s-au reunit intr-o noua sedinta a Biroului Permanent Central in care urma sa fie discutati pasii urmatori demisiei Guvernului.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.