Aproximativ 50 de localnici din satul doljean Leamna, acolo unde primarul Craiovei Antonie Solomon are o casa de vacanta si a dat bani pentru constructia unei biserici in urma cu mai multi ani, au mers, joi, la lacasul de cult, pentru a se ruga si a da acatiste pentru edilul arestat preventiv.

In timp ce preotul spunea rugaciuni pentru iertarea pacatelor lui Antonie Solomon, in curtea bisericii mai multi tineri scandau numele edilului Craiovei si afisau pancarte pe care scria “Solomon, primarul primarilor”, “Infractorii liberi, primarul adevarat arestat”, informeaza corespondentul NewsIn.

Dumnezeu este alaturi de slujitorii sai si ii ajuta pe toti atunci cand sunt la nevoie. In fiecare duminica, Antonie Solomon, ctitorul bisericii noastre, vine impreuna cu familia la slujba. Noi speram ca duminica sa calce pragul lacasului nostru”, le-a spus enoriasilor preotul Alexandru Gaspar.

In semn de solidaritate cu primarul Antonie Solomon, angajatii primariei Craiova au afisat joi la toate ghiseele unde se lucreaza cu publicul mesajul “Antonie Solomon, primarul din inimile noastre”. [Antonie Solomon, arestat sub acuzatie de luare de mita]

Noi vrem ca justitia sa isi faca treaba. Protestele noastre nu au legatura cu acuzatiile ce i se aduc. Noua nu ni se pare justa arestarea preventiva. Suntem socati toti cei care am fost la serviciu atunci cand procurorii au venit la Primarie. Am trait imaginile pe care le vedeam la televizor atunci cand mascatii descindeau in casele unor infractori de drept comun”, a declarat Elvira Stancu, seful Directei de Relatii Publice din cadrul Primariei Craiova.

Angajatii din Primaria Craiova au afisat un mash pe fatada Primariei cu mesajul “Un suflet mare nu poate fi inchis niciodata”. Pentru ziua de joi, subalternii lui Antonie Solomon au anuntat mai multe actiuni de sustinere a primarului Craiovei. In jurul orei 17.30, acestia se vor strange in fata sediului primariei dupa care vor merge pe esplanada Teatrului National Craiova de unde vor transmite mesaje pentru Solomon.

Totodata, reprezentantii institutiilor de cultura din Craiova vor organiza joi seara la Teatrul Liric “Elena Teodorini” un moment artistic pe care il vor dedica primarului.

De asemenea, aproape 600 de persoane, majoritatea angajati ai Primariei Craiova, au participat joi dupa-amiaza, la Craiova, la un miting de sustinere organizat pentru primarul Antonie Solomon.

Printre participantii la miting se afla salariati ai Primariei Craiova, consilieri locali, viceprimarii Craiovei, cetateni din localitatea Leamna (unde primarul are o locuinta), membri ai unei asociatii de revolutionari, prieteni ai primarului, elevi si cetateni ai orasului.

Ei au afisat pancarte cu mesaje cum ar fi: "Craiovenii l-au votat, voi de ce l-ati arestat?", "Primarul judecat in libertate" si au scandat "Libertate", "Solomon" si "Solomon te iubim".

Unii participanti la miting au steaguri tricolore, dar si steaguri ale UE si steaguri cu stema Craiovei. Cativa manifestanti au avut in maini cartea lui Solomon "Un scorpion printre vipere".


ANI ii verifica averea

In paralel, tot joi dupa-amiaza, Agentia Nationala de Integritate verifica averea lui Antonie Solomon, inspectorii de integritate urmand sa investigheze si modul in care primarul municipiului Craiova a dobandit cei 200.000 de euro gasiti de procurorii DNA in unul dintre imobilele sale, potrivit unor surse oficiale.

Daca provenienta celor 200.000 de euro nu poate fi justificata, ANI poate cere confiscarea sumei. Exista deja un precedent de confiscare a sumelor la solicitarea ANI, in cazul politistilor de la Serviciul Permise Arges.

Potrivit acelorasi surse, in declaratia de avere depusa de Solomon din 2007 este mentionat un spatiu comercial de 1100 metri patrati, dobandit in 1999, care nu se regaseste in declaratia de avere depusa in ianuarie 2008. In declaratia de avere din ianuarie 2007 mai este mentionat un teren intravilan de 20.000 de metri patrati aflat in localitatea Calafat, pe care Solomon in detinea din 2003, dar care nu mai apare in declaratia din ianuarie 2008, fara ca semnatarul sa mentioneze daca l-a instrainat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.