Prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban si omul de afaceri liberal Viorel Catarama si-au depus oficial candidatura la sefia partidului, in baza Statutului aflat in vigoare.

Crin Antonescu asteapta introducerea sistemului pe liste pentru a sti daca se inscrie,potrivit unor surse liberale.

Prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban a declarat miercuri ca si-a depus candidatura la functia de presedinte al PNL cu doua minute inainte de expirarea termenului statutar pana la care se puteau depunde dosarele.

"Conform prevederilor statutare, candidaturile trebuie depuse cu 48 de ore inainte de inceperea congresului, respectiv candidaturile ar fi trebuit depuse pana astazi (miercuri-n.r.) la ora 12.00, astazi la ora 12.00 fara doua minute mi-am depus candidatura la functia de presedinte al PNL", a anuntat Ludovic Orban, referindu-se la prevederile actualului Statut, care prevede candidaturi individuale.

Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat, in repetate randuri, ca-si conditioneaza candidatura pentru un nou mandat in fruntea PNL de acceptarea de catre Congres a modificarilor statutare dorite de el, care presupun acordarea de puteri sporite sefului partidului si introducerea motiunilor si a sistemului de vot pe lista. Astfel, Antonescu ar urma sa faca pasii procedurali dupa ce va fi validat noul Statut, care va include si prelungirea termenului de depunere a candidaturilor.

Viorel Catarama a declarat saptamana trecuta, pentru NewsIn, ca daca se va modifica Statutul, atunci va depune si motiuni, si lista pentru a putea candida. In schimb, Ludovic Orban, intrebat despre echipa sa, a precizat, inclusiv miercuri, ca echipa sa este PNL. "Pot sa conduc partidul cu orice coleg de partid pe care Congresul il voteaza pentru actiunea sa in partid, meritele, contributiile pe care le-a adus (...) Am incredere ca membrii Congresului, care sunt elita partidului, vor vota pentru mentinerea democratiei in partid si pentru respectarea principiilor si valorilor liberale", a spus Orban.

Calendarul alegerilor interne in PNL incepe miercuri cu sedinta Biroului Politic Central, continua joi cu Delegatia Permanenta in cursul careia se va vota varianta de modificare statutara care va fi inaintata Congresului de vineri. Delegatii vor decide, pe 5 martie, ce forma de Statut doresc, astfel ca sambata, 6 martie, se va proceda la alegerea noii conduceri in baza reglementarilor votate cu o zi inainte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.