Presedintele PSD Victor Ponta a declarat ca acele persoane din partid care au primit venituri ilegale pentru campanie, au cheltuit in afara legii sau au acumulat datorii vor plati.

"Cine a incalcat vreo lege - fie ca e vorba de lege sau de regulile partidului - plateste, indiferent despre cine este vorba. Daca s-au primit venituri ilegale, daca s-au facut cheltuieli ilegale sau s-au facut datorii, cine le-a facut plateste. Asa mi se pare corect", a declarat Ponta.

[Restantele electorale ale PSD: peste 2 milioane euro]

El a mai aratat ca i se pare normal sa stie care este situati partidului la momentul in care ii preia conducerea. "Mi se pare de bun-simt cand preiei ceva - si dvs. daca preluati o casa sau o emisiune - e normal sa vezi ce anume preiei. Nu numai din punct de vedere politic, dar si din punct de vedere patrimonial. Vreau sa vad ce venituri, ce cheltuieli au fost, daca mai avem vreun ban, daca avem vreo datorie de achitat. E chestie de chibzuinta, de normalitate", a explicat el.

Referitor la cheltuielile din campanie, Ponta a avertizat ca stie si el cat costa obiectele promotionale, sugerand ca poate identifica eventuale nereguli. "Eu stiu cat costa un tricou pe care scrie Victor Ponta sau Mircea Geoana, stiu cat costa un balon, stiu cat costa sa organizezi ceva, ca fac politica de niste ani", a avertizat el, transmite NewsIn.

Liderul PSD a mai declarat ca aceasta dicutie despre banii cheltuiti de partide ar putea declansa o procedura de revizuire a legii finantarii partidelor. "Eu chiar cred ca cel putin in PSD - dar probabil ca si in celelalte forte politice - trebuie sa scapam de chestia asta cu finantarea, care e cum e, declaram zece lei si cheltuim o suta.... Ii primim in geanta, in plic si asa mai departe... Vreau sa cred ca PSD, de acum incolo, va putea sa aiba niste venituri transparente si niste cheltuieli transparente. Si vreau sa scapam de ipocrizie si sa spunem clar: oameni buni, o campanie costa o mie de lei, nu o suta de lei (...) N-ar fi mai corect pe sistemul american si din Occident? Nu pui neaparat o limita a campaniei, dar pui o singura conditie esentiala: sa fie transparent. Vreau sa fii transparenti acei bani, de unde i-ai primit si pe cei i-ai cheltuit", a mai aratat presedintele social-democrat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.