Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat ca nu crede ca formatiunea sa poate fi inlocuita de la guvernare de independenti, deoarece prezenta UDMR in Executiv inseamna mai mult decat o "matematica a majoritatii parlamentare", fiind un beneficiu.

"Nu cred ca ar fi vorba de un pericol pentru UDMR. (...) Nu cred ca aici UDMR ar putea fi inlocuit cu un alt partid. In ceea ce priveste numarul de voturi, da, dar eu cred ca, in cei 20 de ani de dupa 1989, in ceea ce priveste prezenta UDMR in Parlament sau in diferite Guverne, a contat nu numai in privinta voturilor, ci si in ceea ce priveste relatiile interetnice, relatiile intre romani si maghiari", a afirmat Marko, transmite NewsIn.

Liderul UDMR a mai spus ca intrarea la guvernare a formatiunii sale este un "beneficiu" atat pentru partenerii de coalitie, cat si pentru Romania, pe plan extern. "Prezenta UDMR are o alta semnificatie si nu numai o simpla matematica a majoritatii parlamentare. Ceea ce conteaza, nu neg acest lucru. Fara voturile UDMR nu se putea forma acest Guvern si, in acest moment, la fel, fara voturile UDMR nu avem o majoritate", a completat Marko. [Emil Boc: UDMR nu iese de la guvernare!]

Marko Bela a facut aceste afirmatii raspunzand unei intrebari a jurnalistilor, insa a recunoscut ca stia ca acest subiect va fi deschis si nu a vrut sa ii acorde "importanta foarte mare". "Stiam ca ma veti intreba, dar n-am vrut sa-i dau importanta foarte mare si de aceea, sincer, am asteptat sa fiu intrebat", a spus liderul UDMR.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.