Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, marti, trimiterea dosarului "Matusa Tamara" la CCR, dar decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs la Completul de 9 judecatori al aceleiasi instante.

Avocatul lui Ioan Melinescu a ridicat, la termenul de marti, trei exceptii de neconstitutionalitate, referitoare la legea care reglementeaza functionarea DNA.

Astfel, avocatul lui Melinescu, Ion Cazacu, a sustinut, marti, in fata judecatorilor de la instanta suprema, ca Legea 54/2006, prin care a fost aprobata OUG 134/2005, privind organizarea si functionarea DNA intra in contradictie cu articolul 115, alineatele 4 si 6 din Constitutie. De asemenea, avocatul a ridicat alte doua exceptii de neconstitutionalitate, care se refera la anumite articole din Legea 54/2006, ce ar incalca prevederile legii fundamentale. In sustinerile sale, aparatorul lui Melinescu a spus ca DNA functioneaza ca o institutie autonoma, iar procurorii sunt gresit numiti in functie de seful directiei, in timp ce procurorii de la celelalte parchete sunt numiti si se subordoneaza procurorului general al Romaniei, transmite NewsIn.

In cazul trimiterii dosarului la CCR si admiterii exceptiei, toate rechizitoriile intocmite de DNA ar fi nule, a declarat la iesirea din sala de judecata avocatul Cazacu.

Avocatul lui Adrian Nastase, Viorel Ros, a sustinut exceptiile invocate de aparatorul lui Melinescu si l-a numit pe Nastase ”nefericit parinte al DNA”.

Instanta a stabilit pentru 16 aprilie urmatorul termen de judecata, in cazul in care va respinge cererea avocatilor, de a trimite dosarul la CCR.

La iesirea din sala de judecata, liderul PSD a spus ca doreste ca procesul sa fie finalizat cat mai repede, pentru a-si demonstra nevinovatia, insa nu poate sa ii oblige pe ceilalti inculpati sa nu-si exercite dreptul la aparare. Nastase a spus ca DNA este o institutie ”struto-camila”, iar acest proces nu are niciun temei, avand in vedere ca plangerea a fost facuta de Genica Boerica, un om fara credibilitate.

Adrian Nastase a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie pentru dare de mita in dosarul Matusa Tamara, in acelasi dosar fiind judecat Ioan Melinescu, fostul sef al Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor, si Ristea Priboi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.