Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat ca intr-o confruntare directa cu Ludovic Orban, ar obtine sustinerea a 90% dintre liberali, insa introducerea sistemului de lista i-ar reduce sprijinul la 75%.

"Va spun cu toata pretuirea pentru Ludovic Orban - si nu vreau sa vedeti in asta vreo forma de ingamfare - daca nu era problema listelor, estimez ca intr-o confruntare cu Ludovic Orban pentru presedintia partidului obtineam cam 90% din voturi eu. Daca va fi un sistem asa cum il cer - cu echipa, cu lista - probabil ca am sa obtin spre 75%, pentru ca va creste nemultumirea celor care nu se vor regasi pe aceasta lista", a sustinut Antonescu, transmite NewsIn.

Antonescu a tinut sa clarifice si sustinerea pe care a primit-o de la Orban, in cadrul Congresului de anul trecut, pentru a nu se crede ca ar fi fost acelasi gen de sprijin ca cel pe care l-au dat Ion Iliescu ori Adrian Nastase lui Victor Ponta. "Nu, ci Ludovic Orban a fost unul dintre cei 800-900 de oameni care au considerat ca e mai bine sa fiu presedinte si m-au sustinut, dupa cum l-am sustinut si eu, in acelasi mod, sa devina prim-vicepresedinte", a subliniat presedintele PNL.

Antonescu s-a referit si la afirmatiile lui Ludovic Orban, care a anuntat ca va candida la sefia PNL pentru a apara democratia din partid. "Daca domnul Orban crede ca democratia sta in faptul ca se poate face cooperativele traditionale si deloc ilegale de la congrese cu liste lungi scurte, daca domnia sa crede ca in asta sta democratia partidului, atunci trebuie sa sara sa o salveze. Eu nu cred ca sta in asta. Nu e o batalie pe sefia PNL, ci pe maniera de a conduce PNL si pe asumarea unor forme de identitate", a explicat liderul PNL.

Presedintele liberal a sustinut ca, in cadrul Congresului PNL, trebuie asumate unele raspunsuri cu privire la identitatea si directia partidului. "Nu mai poate trai partidul din zvon in zvon, din telefon in telefon al domnului Basescu catre vreun lider sau altul, dintr-o vizita nocturna a unui lider sau altul, nu la Vantu, ci la Basescu. Impresia aceasta de dubiu nu mai poate continua", a mai adaugat Antonescu, fara sa spuna la ce lider liberal se refera.

Cat priveste varianta ca Orban ar candida pentru a-si negocia in viitor o functie in conducerea Antonescu, presedintele PNL a spus ca nu poate fi vorba de nicio negociere. "Daca asta a fost gandirea domnului Orban, s-a inselat. Cred insa ca nu asta a fost", a afirmat liberalul, adiugand ca nu a avut de gand "nicio secunda", atunci cand a cerut modificarile statutare, sa il "elimine" pe Ludovic Orban din echipa de conducere. "Optiunea e a domniei sale. In momentul insa, in care face aceasta optiune, eu nu am de ce sa negociez cu Ludovic Orban sau cu altcineva acest lucru. In legatura cu abilitatea, care este una pretioasa in politica, a domnului Ludovic Orban, de a-si gasi sustinatori, de a intretine relatia cu ceea ce inseamna numerosii colegi care vin la un congres, ea e redutabila si proverbiala, numai ca de data asta convingerea mea e ca domnul Orban foloseste un armament conventional - pe care il stapaneste - intr-un razboi care se poarta cu alte mijloace", a subliniat Antonescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.